Möbelmässan

Förra helgen var jag på Möbelmässan, Stockholm Furniture & Light Fair. Jag var där för att träffa min gamla lärare Bodil från Grimslövs Folkhögskola. Måste bara börja med att säga att Bodil och hennes man Alf är ett par av de finaste människorna på denna planet! De har alltid en plats i mitt hjärta.

Här är ett hopplock av bilder från den fantastiska lördagen:

Fick umgås med fina Bodil. Varje minut kändes som lyx!

Projekt som Grimslövs folkhögskola har i Vietnam. Visst är de snygga? Handflätade. 

Eleverna på Grimslövs folkhögskola gjorde galgar. Gissa varför jag gillade denna bäst? 

Återigen en duktig Grimslöv-elev.

Vi gick vidare och såg en rolig soffa.

Fantastiskt 50-talsinspirerat bord.

En gammal elev på Grimslöv hade gjort ljudisolering. Vill ha även fast jag inte har någon hemmastudio. Så. Snyggt.

En gammal Grimslövelev igen (vi finns överallt!) som hade konstruerat rumsavdelare. Perfekta för klassrummet enligt mig. Kommer ni ihåg de där hemska i bambu? Hu. Om jag var lärare hade jag velat ha dessa.

Jag älskar ju textilier (gick såklart inriktning Textil på Grimslöv) så handtryck är min grej.

Marimekko. Behöver jag förklara?

Vinylskivor som förvandlats till klockor samt en rolig man med mustasch.

Installation a la Marie Antoinette.

Kändes lite som att Debbie Harris skulle trivas där. Eller Marilyn. Manson, givetvis.

Jag skulle vilja göra en sån här fotosession. Gamla burkar, nerklottrat = snyggt!

Mitt skåp inom en snar framtid. Hoppas jag.

Och sist men INTE MINST så träffade jag en gammal klasskompis! Det var Maggan från gymnasiet som hade gett sig på att bygga en gitarr. Han har alltså gjort skönheten till höger. Hur snyggt? Fick även spela lite på den och kan intyga att den låter kanon!

Hade kort och gott en fantastisk dag och är så glad att Bodil uppmanade mig att komma dit! Ska absolut gå nästa år igen och förföras av alla konstverk (för det är ju vad möbler är, konst!)

En reaktion på “Möbelmässan

  1. Annika Tykesson

    Hejsan, råkade hitta att du hade en bild på en del av min artistbook ovan. (lite sent kanske) men jag har sytt och skurit frihetsgudinnan, tvättbjörnen och trädet som du hade på bild här! Kul!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>