Topp 3 filmer

Att välja sina 3 bästa filmer är svårt eftersom du har alla typer av kategorier att välja mellan. Ska du ta en action, en gammal Woody Allen-komedi, eller kanske nån porrfilm? (Det där sista var ett skämt). (Eller?)

Här kommer mina topp 3 filmer:

1.
Garden State.

Bästa skådespeleriet, bästa dialogerna, bästa soundtracket, bästa fotot…ja ni fattar. Fantastisk film.

2.
Shame.

Såg den ganska nyligen och den handlar på topp 3 på en gång. Otroligt gripande om en mans sexmissbruk och vad det får för konsekvenser. Kanske den mesta rys-scenen i evigt liv när Carey Mulligan sjunger och jag sitter och skruvar mig i biomörkret för att det känns för personligt, vackert och intimt för bio.

3.
Jag har bara valt drama hittills. Därför går plats 3 till min favoritregissör Tarantino.
Det får bli Kill Bill och faktiskt uppföljaren Kill Bill 2 – eftersom jag älskar montage (scener där karaktären utvecklas, lär sig något och blir starkare/smartare/bygger vapen osv) och avgudar Elle Driver. Om jag fick vara en superbad skurk så skulle jag vara Elle Driver. Eller Catwoman. Eller Sailor Moon. Skämt.


Den inofficiella topp 3:an bland Tarantino-filmerna enligt moi:

1. Kill Bill 2
2. Pulp Fiction
3. Inglorious Basterds

Vilka är dina topp 3 filmer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>