Sätt dig själv först!

Som jag berättade tidigare så har jag haft ätstörningar, och det har inte alltid varit enkelt att ha en bra relation till mat.

En tid efter min ätstörningsbehandling så började jag använda mat på ett osunt sätt. Det hände en massa tråkiga saker. Jag satt hemma och åt och åt och åt, och varje tugga var en flykt från verkligheten. Även om jag inte kräktes så var det en form av ätstörning, att använda mat som en flyktform.
Idag när jag ser på bilder från den tiden så vill jag bara krama om mig själv och säga ”allt kommer att bli bra”.

Det är inte det att jag tycker att jag är ”för tjock”. Utan bara det att jag kan SE på mig hur olycklig jag är. Jag är SÅ glad att jag kunde vända det så jag slapp gå igenom helvetet igen. 

Det som jag lärde mig av den tiden är att man måste sätta sig själv först.

Det är inte själviskt. Om man inte tar hand om sig själv så kan man inte ge någonting till någon annan. Ingen annan vet vad jag mår bra av – utom jag själv.

En människa utan ett mål är en båt utan ett roder. Jag fick ta reda på vad jag ville ha och börja arbeta för att få det. Vad vill jag? Vad mår jag bäst av? Jag sätter mig först. Och sedan, på andra plats, kommer andra människor. För jag kan inte ge vad jag inte har.

8 reaktion på “Sätt dig själv först!

  1. Mikaela

    Jag har alltid varit så grymt dålig på att sätta mig själv först, precis som du skrev så tycker jag att det känns själviskt fast det egentligen inte är det. Jag tänker nog alldeles för mycket helt enkelt. Men så skönt att det blivit bra för dig och att du mår bra nu :) Fint av dig att skriva ett inlägg om det också, du inspirerar och hjälper nog absolut många andra i samma situation :) Kram

    Svara
  2. Ida

    Fan vad vacker du är! : ) Jag har också lite problem med mat och att käka, det känns som att det är antingen för lite eller för mycket… long story short. Aja. Skitvacker är du iaf. Kram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>