Frågestund del 1: Modellandet?

Min första fråga kräver ett långt svar, så det blir ett helt inlägg om det. Det är en fråga från signaturen Linda:
 

Hur kom du in med modellandet? :) Hörde du själv av dig, eller dom hittade dig?
Hur gick allt till? Är jätte intresserad! :D

 

Jag stod en dag framför spegeln och tänkte ”Jag blir nog aldrig snyggare än jag är nu”. Därför bestämde jag mig för att ta lite fina bilder på mig själv som jag kunde titta på när jag var 80 och rynkig (och snygg såklart, men på ett annat sätt). Jag började leta efter studios, men alla studios fotade exakt samma poser. Och alla hade samma smink, samma styling, samma samma. Plus att det var dyrt! 3000 kronor för ett par bilder.

 

Då kom jag på att jag nog kanske kunde lägga upp en profil på någon modellsajt. Sagt och gjort, så registrerade jag mig på Modellbilder.se…och glömde bort det. Men av en slump så upptäckte jag hade 25 obesvarade mejl på Modellbilder.se i min skräpkorg. Det ledde till att jag träffade CJ Bartis och duktiga MUA:n Jenna. Resultatet blev över förväntan och jag kände mig superstolt! 

 

Jag hann även fota med duktiga Miko S. och MUA:n Jenna återigen, samt även Per Plåtare. Klicka på länkarna för att se fotosessionerna. 

 

En dag på Facebook såg jag att Min Boudoir sökte modeller. Jag skickade in en ansökan och glömde bort det helt. Någon tid senare, kanske en månad eller två, mejlade chefredaktören Tifa de Leone mig och ville plåta mig. Så då fick jag träffa både Tifa och fantastiska fotografen JenHell. Plåtningen var inte till tidningen utan för själva tidningen. Jag skulle marknadsföra Min Boudoir. Jag är så stolt över att få göra detta, Min Boudoir är ju en helt grym tidning!  

 

 

Någon månad senare hörde Tifa av sig och undrade om jag ville följa med till Uppsala och fota för klädmärket Daisy Mae. Det ville jag såklart
Foto: Marcus Gunnarsson.

 

 

JenHell hörde av sig och vi bestämde oss snart för att fota ihop igen. Resultatet blev en plåtning i kläder för Cissi och Selma. Cissi och Selma gillade verkligen bilderna och på den vägen är det!

 

 

Så började alltihop. Det ena gav det andra helt enkelt. När jag ser tillbaka så känns det bara som att jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt hela tiden. Många har såklart inte lyxen som jag att ha blivit serverad massa jobb, utan de flesta knackar dörr och söker efter samarbeten.

 

Men mitt största tips om du vill modella är att söka som modell till Min Boudoir och lägga upp en profil på Modellbilder.se. Dock vill jag varna lite för Modellbilder.se också. Som på alla såna sajter så finns det mindre seriösa aktörer. Jag tar alltid referenser på alla jag arbetar med, och ser till att referenserna jag får är från modeller som har en egen profil och alltså ”existerar på riktigt”.

 

Man kan inte vara nog försiktig i modellbranschen. Många fotografer som har verkat seriösa från första kontakten har visat sig vara oseriösa i slutet. Jag har råkat ut för allt från fotfetischister till aggressiva typer. Men de är som tur är bara en bråkdel, och ingen av dem jag jobbat med har varit oseriösa. Jag har haft tur!

 

7 reaktion på “Frågestund del 1: Modellandet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>