Min stora plan / Dag 2 av 50

Jag gick i nian och var kär i Anton i min skola. Han gick i en annan klass och han visste knappt om att jag existerade. Jag hade liksom aldrig vågat prata med killen som upptog alla mina tankar.

 

Anton var helt enkelt speciell. Varje fredag hade han på sig sin blåa Adidas-tröja som matchade hans lika blå ögon. Han hade lång, svepande lugg och lyssnade på metal. Jag kunde hela hans skolschema utantill.

 

Jag var ganska sjuk på den tiden i ätstörningar, och jag fick för mig att det enda sättet som jag kunde få Antons uppmärksamhet på var att ”göra en make-over”.

 

Förberedelserna tog säkert tre veckor. Jag åt nästan ingenting. Jag köpte en ny rosa tröja, väldigt urringad. Jag hade ett par Filippa K i storlek Small som jag bara skulle komma i. Dagen när jag äntligen kunde ha jeansen så skulle Antons blick möta min och han skulle se hur snygg jag var. Se mig på riktigt. Och såklart bli kär i mig. Bara sådär.

 

Den stora dagen anlände. Jag var precis så smal som jag hade beslutat mig för att vara. Jag hade på mig min rosa tröja, var fint sminkad, hade fixat håret. Och Anton kom gående där i korridoren som alltid. Men han sa ingenting. Han märkte mig knappt, som vanligt.

 

Min blick följde hans ryggtavla så länge att jag krockade med en kille i sjuan. Som i ett töcken hörde jag hur den lilla killen upphetsat viskade till sina kompisar:

 

”Jag RÖRDE VID HENNES BRÖST!”

 

Alla dessa förberedelser och den enda som såg mig var en liten finnig kille i sjuan. Jag hade aldrig på mig den där rosa tröjan igen, jag slängde jeansen och började använda kläder som jag var bekväm i istället. Och jag och Anton blev något slags vänner efter en tid. Men kärlek, det kan man inte inspirera genom bantning, rosa tröjor och smala jeans.
Det lärde jag mig den dagen.

 

*Anton heter såklart något annat i verkligheten.

5 reaktion på “Min stora plan / Dag 2 av 50

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>