”Vad jobbar du med då?”

Vi tillbringar mycket av våra liv på jobbet. Så pass mycket att många tar på sig jobbet som en identitet.
”Vad jobbar du med då?”
Jag ÄR lärare, inte jag jobbar som lärare. Jag är städare. Jag är IT-tekniker.
 
Jag har en konstig titel; digital strateg och webbredaktör. Kort sagt kan man säga att jag jobbar hårt för att sälja och marknadsföra min arbetsgivare online. Det här gör att jag nog kan räknas in i den så kallade mediabranschen. I mediabranschen ingår bland annat reklamare, PR-folk, projektledare, listan kan göras oändlig.
 
Jag går ibland på events där man träffar folk i branschen. Mediamingel. Barer. Seminarier. Jag försöker mingla runt. Eftersom jag inte är där för att ragga så brukar jag vara öppen med att jag har kille.
Två gånger har jag fått höra:
”Var är han då?”
”Va?”
”Ja, han jobbar väl i branschen?”
”Nej, han är sjuksköterska.”
”Åh.”
 
Vet ni vad? Jag är så jäkla stolt över min kille. Han har ett otacksamt yrke med en pisslön, men han gör det han gör ändå. Han är en av de verkliga vardagshjältarna. En person som gör något, inte av egen vinning, utan för andra människor.
Jag vet vad jag vill svara nästa gång.
”Min kille är sjuksköterska, han räddar liv. Lite coolare än att tjäna pengar åt någon annan, håller du inte med?”
 
 

10 reaktion på “”Vad jobbar du med då?”

  1. Sara

    Jobbar som undersköterska inom hemtjänsten. Som sagt inte så bra betalt. Men man gör vad man kan för att hjälpa de äldre att fortsatt ha ett värdigt liv – det betyder mycket :)

    Svara
  2. Art By Tina - Konst & Fashion

    Jag är också i mediabranschen – eller det får jag inte säga högt, officiellt jobbar jag med scenkonst. Att sälja scenkonst är inte lika högt värderat. Att koppla reklam med scenkonst är snarare något fult – men det är precis vad jag gör – gör reklam för kultur. Två ord som egentligen inte får nämnas ihop. Så jäkla konstig bransch har jag hamnat i.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>