Drömmen om en julgran

Ni vet ju att vi har haft dubbla hyror hela hösten, så julen blir en lite pank historia. Men en sak jag verkligen vill kosta på mig är en egen julgran. Till min stora lycka så kommer jag att få en gran som inflyttningspresent av mina föräldrar. Hur fint?!?!
 
Varför tjatar jag om julen såhär tidigt?
Julen för mig är MÅLET. Slutet på höstens renoveringar. Slutet flytt. Slutet på resan. Jag fantiserar om lussebullar, glögg, pepparkaksbak, jag och K i vår soffa (vi har sagt att vi ska se Sagan om Ringen igen – känns så juligt för mig av någon anledning). Jag drömmer om en julgran i vardagsrummet med julgransbelysning, glitter och julgranskulor. Meeeeen jag behöver er hjälp!
 
Jag har nämligen inte råd att köpa julgransbelysning, glitter, julgranskulor och alla julklappar och betala dubbla hyror och äta i jul. Därför tänkte jag: PYSSEL.
 
Har ni några idéer om vad man kan ha i julgranen istället för dyra julgranskulor? Eller ni kanske vet vart man kan köpa billiga, snygga julgranskulor? 
Har ni några pysseltips inför julen?
 
Här har ni årets finaste julgranskulor. Från El Bastardo.
 

12 reaktion på “Drömmen om en julgran

 1. Maddiie

  Du kan ju köpa styrolitkulor från panduro som du kan måla, klistra på bokmärken eller vira presentsnören runt som du sen kan hänga i julgranen :) de finns i olika storlekar och kostar inte så mkt :) Styrolit finns även i andra utföringar som stjärnor, hästar o ankor på panduros hemsida :)Annars så kan man plocka kottar som man sen sprejar silver eller guld färg o kanske strör lite glitter på och sen hänger upp i granen med hjälpa av sytråd :)

  Svara
 2. Madde

  Ståltrådshjärtan med pärlor, små pappersvimplar av svart/vitt papper eller tyg på snöre som julgransgirlang istället för glitter eller fina pärlplatte-dekorationer att hänga upp.
  Annat julpyssel du kan göra är att sticka fodral till blomkrukor, dekorera ljus och värmeljus med fina band, snören, ståltråd, knappar, godis m.m. binda en krans av fina grenar, göra ljuslykor av gamla glasburkar…. Lycka till! :)

  Svara
 3. Doris

  Uppe i min hemort kunde du hitta en hel låda fylld med julgranspynt för några ynka kronor förra året, i en second hand-butik då alltså. Kan tänka mig att det finns många skattgömmor att hitta i storstan också! :)
  Annars kan man ju faktiskt hänga upp i princip vadsomhelst i granen, typ äpplen och pepparkakor? Men om det är pyssel du är ute efter så är ju smällkarameller alltid roligt att göra :)

  Svara
 4. CC

  Du kan lätt göra egna kulor, typ de från El Bastardo. Köp billiga kulor i favoritfärg, decoupagelim på Panduro, klipp ut bilder eller skriv ut med favoritmotiv. Vill du ha glitter köper du det på Panduro.
  Sen är det bara att sätta igång å pyssla.
  Jag gjorde pinup å Marilynkulor härom året å hade i granen.

  Svara
 5. Louise

  Jag köpte massa julsaker på rusta första julen jag flyttade hemifrån, kanske inte världens bästa grejer. Men vissa grejer måste man ju ha! Sedan hade jag turen att få lite grejer av mamma. Och av mormor fick jag en del jätte gamla julgranskulor som är från när hon flyttade hemifrån! :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>