3 saker vi borde inse

Här kommer tre saker som jag tycker vi borde inse.
 
1. Sverige är inte Californien
 
Varje år när vintern kommer klagar vi på kylan. Vi sätter motvilligt på oss långkalsongerna och fryser oss igenom 6 månader. Sedan när sommaren kommer fryser vi oss igenom regniga dagar med blåst och klagar på att det inte är fint väder.
 
Förslag på insikt: Sverige är kallt 6 månader om året, och resten regnar mest bort. Det finns somrar i historien som har varit bättre än årets, absolut, men för det mesta är den svenska sommaren ändå 12-14 grader och mulet. Även om vi inte vill minnas det så – så är det så. Men Sverige är ju fint ändå!
 
 
2. Fotbolls-haussen
 
Vi lever alla på minnet av fotbolls-VM 1994. Inför varje mästerskap så är haussen enorm. Hur långt kan Sverige gå? Med lite tur kan vi ju faktiskt VINNA HELA SKITEN!
 
Förslag på insikt: Sverige kommer troligtvis inte under min livstid att vinna ett mästerskap. Meeeen jag måste erkänna att jag alltid dras med i haussen, jag med.
 
 
3. Folk som röstar på SD gillar SD
 
Många där ute verkar vilja tro att det var ett misstag när folk röstade sist: ”Åh huvaligen, hur kunde 10% av befolkningen råka lägga ner fel lapp i kuvertet?” Eller den här: ”Stackars människor som är så oupplysta så att de röstar på SD, en dag kommer de nog att förstå att de har röstat fel”.
Nu när det är så mycket skandaler inom SD så gnuggar de här personerna ivrigt händerna och säger saker som ”Nu MÅSTE väl alla som röstar på Sverigedemokraterna ändå inse att partiet består av rasister?!”
 
Förslag på insikt: Sverigedemokraterna är rasister och de som röstar på Sverigedemokraterna har också rasistiska åsikter. SD’s väljare är både smygrasister, folk som inte anser sig vara rasister – men som ändå är det – (personer vars alla åsikter går under benämningen ”vardagsrasism”) och uttalade rasister.
 
Puss och hej!
 

3 reaktion på “3 saker vi borde inse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>