Årets julklappskataloger är könslösa

Jag vet inte om nån har missat detta men årets julklappskataloger är könslösa.
 
Här är från en leksakskatalog, bilder lånade från Lady Dahmers blogg.
 
 
Ungefär 50% av de som ser på den här bilden blir direkt upprörda. De här två sakerna hör jag oftast:
 
”Varför låter man inte tjejer vara tjejer och killar vara killar?”
 
Ja du, låter man verkligen inte dem vara det? Det här är några exempel på när man fotat killar som leker med tjejleksaker och vice versa, men det finns fortfarande väldigt många killar som har pistoler i händerna och tjejer som damsuger. Så var inte orolig, motsatsen finns också.
 
”Såhär är det bara: Tjejer gillar att leka med dockor och killar gillar att leka med bilar. DET ÄR BIOLOGISKT.”
 
Jaha! Då kanske vi ska gå tillbaka till järnåldern. Jag tror säkert att killarna satt och lekte med bilar på den tiden. De satt med en liten sten och ba BRUM BRUM och folk ba ”va göru” och de ba ”jag vet inte, men det känns bra”.
Nej, självklart inte. Och tjejerna gick inte runt i rosa pälsvästar på den tiden heller. Det du kallar biologiska skillnader har ingenting med val av leksak att göra.
 
Jag tror att anledningen att många känner sig hotade av detta är att de tror att ”killar ska förvandlas till tjejer och tvärtom”. (Citat från forum).
 
Svaret är såklart att det enda man vill, det enda jag vill, är att valmöjligheten ska finnas. Det enda jag vill är att ongen i min mage ska få VÄLJA. Om hen vill leka med bilar eller dockor är helt upp till henom. Båda möjligheterna ska finnas och inget ska kännas ”fel” på grund av hens könstillhörighet. 

3 reaktion på “Årets julklappskataloger är könslösa

    1. Retrolover

      Jag vet redan könet (pga kunde inte hålla mig, inte av nån ”praktisk” anledning, finns inga sådana enligt mig) men jag håller den hemligheten till i april :)

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>