Vad ska man köpa till knoddis?

Att få knoddis känns otroligt svårt att greppa. Det finns en miljard bäbisprylar som ska införskaffas (känns det som i alla fall) och här är några saker som jag fått rekommenderat, men som jag har NOLL KOLL på om jag egentligen behöver: 
 
Spjälskydd
Snorsug
Amningskupa
Babygym
Bröstpump
Amningsinlägg
 
Sedan är det här med åkpåse och sovpåse…är det samma sak eller är det två helt olika saker? Och vilken salva är egentligen bäst för röda blöjrumpor? Och sedan vill man ju inte köpa en bilbarnstol, barnvagn eller barnsele som inte är säker.
 
TUR att jag har 4 månader till på mig innan ploppet.
 
Ni som har barn, vad har ni för erfarenhet av detta? Dela gärna med er :)
 
 
 

10 reaktion på “Vad ska man köpa till knoddis?

 1. sara

  I somras sov jag hos en av mina bästa tjejkompisar som har en liten dotter som då var ca 3-4 månader. Dottern var jätte förkyld då och kan lova att snorsugen var ett must have! :)

  Svara
 2. Emma

  Tack så mycket. :D Ingen tatuering jag ska göra utan tavlor till Stella. :D
  Bilbarnstol hyrde jag på sjukhuset, den får jag ha i 9 månader. Där hyrde jag bröstpump också. Bärsele och babysitter är jätte bra.
  Amningskupor hade jag aldrig klarat mig utan!! Åkpåse har jag. Från Elodie Details. Du kommer älska dom. ;)
  Stella va lite röd i ljumskarna en gång och då hade jag bebanten, den man smörjer tatueringar med också. Försvann på en gång. Inte vart röd nått mer heller. Sen sa min barnmorska att det enda jag behöver är babyolja. Skit bra mot torr hud. Dom flagnar lite, gjorde iallafall Stella. Speciellt på händerna!
  Jag beställde ett gööör fint spjälskydd på newheaven.se ;)
  Bodys med knäppning är det bästa. Inte såna man drar över huvet alltså.
  Linnen med knäppning till dig också. ;) Finns på H&M för under hundralappen. Hur bra som helst! Och snygga. Och bekväma. ;)

  Svara
 3. Denise

  Jag kan säga att utan bröstpump och amningskupor vet jag inte vad jag hade gjort! Nu hade jag iofs ett jäkla tryck i mjölken med, fick börja med amningsinlägg i bh:n redan när jag var i 5:e månaden! Hoppas jag slipper det denna gången!
  Snorsug behövs när de blir förkylda. Har använt vår mycket och är tacksam för att den finns!
  Jag kan inte påstå att Holle använde sitt babygym mycket. Jag tror att det går lika bra med en mysig filt och något annat att titta på.
  Spjälskydd till sängen är väldigt bra, så inte de små livens ben åker utanför eller rör de sig mycket i sängen så slår de inte i huvudet i träsängen. Sen ser sängen mycket mysigare ut ;)
  Men sen lär man sig och man märker vad man behöver och inte behöver. Man behöver inte ha allt på lager, man kan köa en snorsug när det behövs. Ska man köpa allt på en gång så blir det mycket pengar!
  Vi köpte vår Babybjörn bärsele på blocket. Fick 2 st till mindre än hälften av priset på en ny.
  Varför ska man köpa allt nytt? ;)

  Nja lite av vad jag tycker i alla fall!

  Kram på dig!

  Svara
 4. EmelieHw

  Utan amningskupor blir d ganska blött för när bebis snuttar på ena tutten fylls den andra på:) spjälskydd måste man ha, kanske inte när de är minismå å inte rör sig men när de blir större kan de både slå sig och fastna mellan om man inte har det. Vi gav vår napp redan dag 2 och han har så stort sugbehov så d har varit till jättestor hjälp. En mysig filt att lägga dem på å body med smart knäppning som ngn skrivit å strumpor e väl d som behövs första tiden (såklart blöjor å tvättlappar oxå men d har du nog redan tänkt på) Kan vara bra att ha lagrat med bindor hemma oxå. Babygym e skoj å fördelen med en ”båge” e att man kan ha den överallt. Blocket å tradera har massor både saker å kläder, speciellt stl för de nyfödda, de kläderna hinner inte bli utslitna så d skulle jag passa på å köpa. Kram

  Svara
 5. Soya

  Min Stella är nu 4 år men jag minns det som igår :)

  Snorsug köpte jag med men Stella hatade den så den användes aldrig. En tops funkar nästan bättre enligt mig, men det är ju olika från barn till barn såklart.

  Jag körde amningskupor i bh´n men när jag ammade hade jag en mjölkuppsamlare på det bröst som jag inte ammade från just då. Brösten har en tendens att läcka en hel del när det rinner på. Mjölkuppsamlaren är som en liten kopp du sätter över bröstvårtan och finns att köpa på apoteket.

  Får du som jag såriga bröstvårtor i början är mitt bästa tips norska ammningssnäckor. Finns på tex minimundus.se

  IKEA har superbilliga och bra tvättlappar i frotté. Perfekt vid amning, tvättning och sånt.

  Sovpåse är inte samma som åkpåse. Sovpåse är som en pyamas/nattlinne som är som en påse nedtill. Bra om bebisen inte ska ha täcke när den sover. Åkpåse är ett måste i vagnen, men vid kalla årstider såklart, men det vet du ju.

  babygym använde inte min dotter så mycket, och det dröjer ju en stund innan de är stora nog att ”leka” i det. Ingen panik att skaffa ett sånt med andra ord.

  En fet och bra salva till röda rumpor är bra. Likaså babypuder, termometer, alvedon i stolpillerform, babyolja till baden osv. Ett litet husapotek till bebis är bra att ha hemma.

  Bröstpump är rätt dyrt och inte säkert du kommer behöva. Köp en senare om det verkar som du har mycket mjölk över.

  Babysitter är guld värt när de blir lite större och ett babyskydd till bilen med en fast bas är supersmidigt.

  Får vi fler barn ska jag definitivt ha en vagn med svängbara framhjul för det är jobbigt att styra en vagn med fasta hjul i längden. Smaken är som baken, så passa på och testa lite olika modeller nu.

  Lite tips från mig, hoppas något kommer till användning. Undrar du över något får du jättegärna fråga, jag tycker bara det det är kul :)

  Svara
 6. Theresia

  Bärsele och blöjhink är verkligen två saker jag är glad över att ha, det tog ett tag innan vi skaffade bärsele och snacka om frihetskänsla då man kunde bära runt på bebis med fria händer när vi väl skaffade den! :)

  Svara
 7. Susanne

  Ett litet tips kan jag ge även om jag inte har några snorisar….än.
  Lite barnsäkerhetsprylar från Ikea, typ hörnskydd till bord å bänkar å sånt.
  Kanske inte jätteakut så tidigt men det går fort.
  Om du inte har Ikea family-kortet så skaffa, du får en hel del prylar betydligt billigare med kortet. Titta på nätet för att se vad de har under Ikea family. :)
  Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>