Att känna sig ful

Ända sedan jag blev gravid så har jag kämpat mot ett inre ful-monster.
 
Först så kände jag mig ständigt ofräsch för att jag alltid mådde illa och var dödstrött. Sen när det gick över så blev kläderna trånga, vilket gjorde att jag kände mig obekväm i allt jag hade på mig. Nu i vecka 27 är jag flera kilo över min trivselvikt och får inte längre på mig merparten av mina vanliga kläder.
 
Det spelar ingen roll att jag säger till mig själv – och det gör jag verkligen – MER ATT ÄLSKA, du är fin, du är gravid, du ska gå upp i vikt, bla bla. Det spelar ingen roll, för mitt inre ful-monster har vaknat, och monstret bara hånskrattar åt mina affirmationer.
 
Jag är van vid att tycka om mig själv precis som jag är, precis som jag ser ut i vanliga fall. Men jag är totalt ovan vid att tycka om mig själv nu när min kropp förändras varje vecka. Även om det är tillfälligt så går jag upp i vikt och jag känner knappt igen mig själv när jag står naken framför spegeln. Och min kropp som är till låns kanske aldrig mer blir densamma. Jag kanske kommer att få tigerränder (bristningar) som jag måste vänja mig vid, min mage kanske aldrig mer blir platt, mina bröst kanske tappar formen… Och hela tiden skriker mitt inre ful-monster åt mig att jag inte längre är sexig, vacker och duger – saker som jag alltid tog för givet förut.
 
Visst är det dumt? Men så är det i alla fall. Jag tror det här monstret är en fornlämning av min gamla ätstörning som spökar.

Fack off jäkla ful-monster! Jag är fin och duger precis som jag är. Även om jag skulle gå upp 40 kilo, få tigerränder över hela kroppen och hängmage för resten av livet så DUGER JAG.

 
 
 

12 reaktion på “Att känna sig ful

 1. Emma

  Ja, det är klart du duger!! Du är otroligt fin på utsidan, kommer va det när er guldklimp kommer. Men bäst av allt så har du en otroligt fin insida, av va jag har märkt iallafall. :)
  Tyvärr så kommer du nog känna dig lite ofräsch när bäbis kommer också. :p Man blir ju ganska trött och sliten. Men det fixas av lite smink för den som vill. ;)
  Du är jätte fin OAVSETT!

  Svara
 2. Mari

  Du kommer vara så himla fin hur mycket kroppen än förändras! Älskar din stil o du verkar vara en fin människa. Tycker själv att gravida kvinnor är så fina med sina magar. Mysig tanke också att man bär på en liten knodd som kommer sen efter nio månader.
  Lycka till! Det kommer gå bra!

  Svara
 3. Camilla

  Ursäkta men du är väldigt bortskämd. Vacker, ung och nu är det väl synd om dig som är gravid? Ni tjejer som har allt som gnäller. Sen vill du ha bekräfelse på att du är fin ändå fast du är tjock. Skärpning!

  Svara
 4. V

  Hej fina du! Jag undrar om du fick bristningar under graviditeten & ifall du fick det – hur känns det för dig? Megagrattis till pojken! Ta hand om er, kram!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>