Jag vill svassa fram

Jag har på sistone blivit oerhört fascinerad över det här med kroppsspråk. Alla minns väl retoriklektionerna i skolan när vi fick veta att kroppsspråket var bland det viktigaste när man höll tal? (Sedan fick man visserligen inte så mycket fler tips än ”darra inte som ett asplöv”).
 
Jag har helt snöat in på det kvinnliga kroppsspråket. Framför allt ur ett retroperspektiv. Femtiotalets kvinnlighet, burleskens mimik, de sedesamma knäppta händerna i knäet, förförerskan som svassar fram i höga klackar, Marilyn Monroes blinkningar.
 
Själv har jag rätt dålig hållning, sitter som en hösäck och går lite som en skolflicka på syra (hoppsan, studsan, hejsan!). Och det är jag, och jag gillar mig själv som jag är. Meeeeen det vore ju lite kul att kunna svassa fram ibland.
 
Mitt nyårslöfte: svassa fram lite oftare!
 

3 reaktion på “Jag vill svassa fram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>