Copy cute

Det var jätteintressant att läsa era svar på min fundering på vart gränsen går för om man kopierar eller bara låter sig inspireras av andra.
 
Mitt exempel var tatueringar. Kort sagt så verkar det som att de flesta av er tycker att det är okej att låna idéer och inspiration, men inte att kopiera rakt av. Det verkar betyda olika saker för olika personer, beroende på sammanhang. Det kan antingen vara själva tatueringsstilen eller motivet. Men oftast så verkar det vara båda, och även placeringen.
 
Jag har ett litet dilemma. Jag vill tatuera min underarm, och jag har tre motivförslag som jag tror skulle passa mig. Problemet är att det finns flera i min bekantskapskrets som redan har gjort dessa klassiska motiv…på just underarmen. Inga omedelbara vänner, och vissa har jag knappt träffat, men det känns ändå lite tråkigt. Samtidigt så gillar jag ju det jag gillar, så det blir nog svårt att komma på något helt nytt. Dilemma, som sagt.
 
Vart är Kamratpostens frågebrevlåda när man behöver den?
 

5 reaktion på “Copy cute

  1. Maddiie

    Jag tycker du ska gör den tatueringen ifall du verkligen vill ha den :) Du gör ju inte den för att härma någon och vara cool utan för att du vill ha just det motivet på den platsen.

    Svara
  2. Jess

    Du kan ju alltid fråga personen/personerna i fråga om dina tankar kring detta. Då minimerar du ju risken för sura miner när ni ses och du gjort tatueringen. Sånt kan ju vara väldigt känsligt, tyvärr..

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>