Mitt förlossningsbrev

Alla tjatar om att man ska skriva ett förlossningsbrev. Ett brev som man ger till förlossningen om sina föda-barn-önskemål så att de inte behöver fråga nåt viktigt mitt i en värk när man bara MMMÖÖÖÖÖÖLLLGGNNHH och inte kan prata.

Här kommer mitt förlossningsbrev:

Hej kära Förlossningen!

1) Låt inte min kille under några som helst omständigheter få ”komma och titta”. Det spelar ingen roll om den lilla huvudtopp med hår som kikar ut genom min mörbultade vagina ser ut som – helt otroligt – en perfekt miniatyr av Mona Lisa – min kille får inte komma och titta.
2) Jag vill i förväg be om ursäkt för alla svordomar, tårar, dramatiska gester och säga att jag faktiskt inte alls vill dö även om jag kanske sa det i stundens hetta.

3) Om jag skulle råka krysta ut något annat än en bebis under en värk, säg då inte ”woopsie daisy” eller ”nu får vi torka lite här” – SÄG INTE NÅGOT ALLS. Sköt allt så smidigt som möjligt och låtsas som ingenting. Annars så mönstrar jag nämligen nästa båt till Argentina.
4) För mig finns det ingen som helst prestige i att ”föda naturligt”. Ge mig allt smärtstillande ni har, jag struntar helt i hur ”stolt jag kommer vara i efterhand när jag klarat allt på bara en Alvedon” – ge mig Epidural, akupunktur och lustgas i mängder.
5) Om allt går bra med förlossningen så ska jag älska er för evigt. Fast på avstånd, inte på något jobbigt stalker-sätt. Men för evigt.
Det var allt!
Tack och hej leverpastej!
 
rockabilly pregnant

9 reaktion på “Mitt förlossningsbrev

 1. Doris

  Haha! Där fick man sig ett gott skratt i alla fall ^^
  Jag tror inte för ett ögonblick på kvinnor som säger efteråt att ”Ååååh, neeeejdååååå! Det gick så fort och smidigt så. Och så farligt ont gjorde det faktiskt inte”.
  Jag tror mer på att hjärnan medvetet har klippt bort förlossningssmärtan från hårddisken :P

  Svara
  1. Retrolover

   Pratade med min mamma och det finns faktiskt ett ”glömskehormon” som utsöndras i kvinnors hjärna efter förlossningen. Det är hjärnan själv som raderar sin egen hårddisk så man ska tänka ”äsch så farligt var det nog inte” nästa gång och krysta ut fler barn. Haha!

   Svara
 2. Sara

  Åh vad du är härlig Johanna! Man blir ju alltid så glad utav dig! <3
  Och du har underlättat för mig när jag ska ha barn. Jag behöver inte skriva något eget utan visar glatt upp ditt fina brev ;) haha.

  Svara
 3. Emma

  Hehe. Vilket härligt förlossningsbrev. :D Fast här fixade man det tillsammans med barnmorskan via datorn. Hehe. Men det där lär dom spara och rama in. :D
  Och jag håller inte med Doris. :p Värkarna gjorde ont men inte direkt när hon ”ploppa” ut. Jooo, dom ploppar ut. Haha.

  Svara
  1. Retrolover

   Haha har alltid kallat det ploppet, och nu fick jag det bekräftat! Men du hade ju världens finaste och bästa förlossning, I wish att det går på en timme för mig också. Hur lång tid gick du över tiden?

   Svara
 4. Emma

  Hahah jag dör! Så sjukt bra skrivet! Så kommer mitt förlossningsbrev bli med! Ge mig allt smärtstillande ni har och sköt ert jobb så ongen kommer ut, och håll käft om att jag klarar allt utan smärtstillande..:P

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>