Tankar om förlossningen

Tankar om förlossningen såhär innan:

En sak ska ni veta. Jag sätter ingen ära i att ”föda naturligt utan smärtmedel”. Käka Alvedon, sitta på huk i en blåbärsbuske och krysta med ett värdigt leende är inte min grej liksom. Jag kommer troligtvis att oja mig helt fruktansvärt, gnälla konstant och vråla ”EPIDURAL” redan i receptionen på sjukhuset (både första, andra och tredje gången vi är där och blir hemskickade på grund av att jag inte öppnat mig mer än en halv centimeter).

Om det inte vore så att en liten bebis är på väg så skulle jag säga upp mig från hela förlossningsarbetet. Jag har redan försökt, tro mig (se sms:et nedan). Men jag fick så dåligt samvete över att min kille då skulle få bli den första mannen som någonsin krystar ut något genom urinröret att jag tog tillbaka det.

Idag är jag i vecka 30 och det är alltså 8-12 veckor kvar innan the fat lady sings (och nu menar jag inte mig även om jag både är preggotjock och gillar att sjunga). Då får vi se vad jag är gjord av. Risken finns (även om den är minimal) att jag jublande lycklig berättar om hur ”naturligt jag födde” och ”hur lätt det gick”. 

 
Seriöst, hjärntvättas alla kvinnor på BB? Om de gör det, hjärntvätta gärna mig också så jag slipper komma ihåg de dåliga bitarna. Lägg gärna in lite minnen av Wienernougat, iskall Bubblis och vit Castello också när ni ändå håller på. Puss och hej!

Ps. Och när ni ändå håller på, kan ni snälla göra så att allt går bra, att ungen och jag mår prima efteråt och att jag inte har ihjäl hens pappa på BB? Tack på förhand!

 

16 reaktion på “Tankar om förlossningen

 1. Emma - ung mamma till Hugo

  Jag kände likadant som dig, låg och läste om förlossning och ”tränade” i sängen, höll upp benen som jag satt i en gynstol och fick panik när jag kollade ner på min stora mage och förstod att herregud, barnet ska ut!! :p Men jag är en av dom som klarade mig med endast lustgas och var det bara själva förlossningen skulle jag kunna göra det tio gånger, vill dock inte ha tio bebisar ;) Jag är avis på dig vad som väntar dig!!! Kommer vara det häftigaste du varit med om!! Jag tycker det gör ondare efteråt än själva utarbetet :) Ta med massor av godis, läsk och gottigt att trycka i dig under öppningsarbetet :) Lyssna på din kropp, den är gjord för att föda barn :) jobba inte emot. Att andas in och vid utandningen trycka ner hakan mot bröstet just när du krystar fungerade bra för mig. Lycka till!! Kram

  Svara
  1. Retrolover

   Tack för tips! Jag är inte alls avis på mig själv. Du får gärna göra mitt förlossningsarbete! Ska fråga barnmorskorna om det känns okej för dem ;)

   Svara
 2. Sara

  Haha fan vad söt du är :)
  Såklart man inte vill ha ont förstår dej precis!
  Lovar att komma med lite wienernougat när lillen/lillan kommit ut :)

  Svara
 3. Emely Tuväng

  Min första var ett helvete..2 dygn tog det från första värken tills plutten var ute. vad jag har hört så ska andra barnet vara lättare och det hoppas jag innerligt att det stämmer.

  Det är så olika från person till person hur det går ju, hur känslig mot smärta man är osv. epiduralen hjälper bara ett tag, i slutet hjälper ingenting ändå.. och det var det ingen som hade berättat för mig.. så visst.. kan nog vara så att många blir ”hjärntvättade” på bb eller väljer att glömma det värsta.. :P

  Jag har inte glömt hur hemskt det var men gör det ändå för man vet ju vad för underbart som kommer ut, men jag skulle aldrig kunna förfina sanningen så mycket som folk gör för då blir det nog lika hemskt andra gången. jag är beredd på det värsta, men hoppas på mildare! :)

  Svara
  1. Retrolover

   Det är det här jag menar! Du är den enda som sagt till mig att det är för jävligt mot slutet. Och den fasen tar väl typ en timme också när man är förstföderska? Ingen lust att göra detta alls :/

   Svara
 4. Lina

  Jag tycker det var enklare att föda barn är bära barn, men gör ändå inte om det :P är glad att jag har mitt gjort och har stängt babyfabriken för jag är inte smärttålig alls och tog både lustgas och den underbara epiduralen. Eda is the shit ;) det kommer gå jättebra.

  Svara
 5. Susanne

  Förstår din panik.
  Kommer säkert också få spader och skrika ”ge mig all knark ni har, jag vill inte känna nått!”…. Detta samtidigt som jag troligen hyperventilerar och på väg att grina.
  Men tror visst det går bra, ha ”rätt” folk omkring dig. Som stöttar dig, lugnar men ändå peppar dig.
  Jag har ju redan fast jag inte är preggo än, tänkt ut det bästa tänkbara av folk omkring mig. ;)
  Kram

  Svara
  1. Retrolover

   Tänker mig att min kille nog blir utmärkt som sällskap. Dock misstänker jag att han kommer ångra sig halvvägs igenom när han ser mitt tårdränkta galna ansikte vråla ”jag vill döööö” när barnmorskan sätter in droppet. Hehe ;) Kram

   Svara
 6. Emely Tuväng

  Svar på svar :P

  Ville inte skrämma upp dig men jag tycker det är bättre man är förberedd än att linda in det i sockervadd. ;) Jag oroade mig aldrig för förlossningen för jag tänkte hela tiden att det är smärta som går över och det måste ändå göras hur eller hur.. och när man väl haft det där helvetet så är det SÅ skönt när det är över och då kan man knappt fatta att man klarade det, haha. Men tro mig, det gör man.. Hur ont det än gör! :) Så försök att inte oroa dig och LÄS INTE dessa förlossningsberättelser.. speciellt inte de långa ingående.. jag har inte läst en enda och tror det gör mycket.. Har en kollega som sitter hemma och är LIVRÄDD nu tack vare dessa berättelser.. Kram

  Svara
  1. Retrolover

   Tack igen för tips. Har lovat mig själv att inte läsa fler förlossningsberättelser och försöka slappna av, men det sistnämnda är lättare sagt än gjort :) Kram

   Svara
 7. BabyPeaches

  Asså.. när jag läser att du är så orolig så känner jag ju nästan för att skippa det där och köra på adoption i stället..

  Skämt åsdio. Det kommer att gå jättebra!!1

  Svara
 8. BabyPeaches

  Asså.. när jag läser att du är så orolig så känner jag ju nästan för att skippa det där och köra på adoption i stället..

  Skämt åsdio. Det kommer att gå jättebra!!1

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>