5 tips att få fler bloggläsare

Nickolina skrev och frågade om jag hade några tips när det gäller att få fler läsare till bloggen. Det finns egentligen hur mycket som helst att säga, jag skulle kunna skriva en artikelserie om allt jag gör och har gjort för att få mina läsare att hitta hit. Så om ni är intresserade så kan jag fortsätta att berätta, men till dess så får ni:

 

FEM ENKLA TIPS PÅ HUR MAN FÅR FLER BLOGGLÄSARE

 

1) Gnäll inte

Det här är såklart olika, ibland så måste man få ur sig saker (och det är väl klart att jag gnäller på bloggen ibland) meeeeen ifall jag bara skulle häva ur mig skit här så tror jag inte att ni skulle läsa. Jag försöker spara mig till mina närmaste om jag behöver klaga (och till och med där vill jag bli bättre på att bita ihop). Använd inte bloggen som en klagomur, utan försök att sprida inspiration, glädje och positiva vibbar så ska du se att läsarna uppskattar det!

 

2) Var trevlig

Det finns bloggare som är otrevliga mot sina läsare, men samma sak gäller här som gnället – man vinner inget på att vara otrevlig. Läsarna kommer inte tillbaka om man är en bitter jäkel som förolämpar dem. Behandla dina läsare väl så kommer de att behandla dig väl. Man får de läsare man förtjänar helt enkelt, alla mina läsare är hur gulliga, grymma och fina som helst – puss på er!!!

 

 

3) Kommentera

Kommentera på andras bloggar, både stora och små. Ju mer du kommenterar desto större chans har du att personer som följer bloggen du kommenterar på också hittar till dig. Och dessutom gör du bloggaren glad genom att kommentera = win-win!

 

4) Integrera

Lägg upp dina blogginlägg på Facebook (själv sköter jag det automatiskt via Bloglovins Facebookapp), twittra att du bloggat om du har Twitter, skriv ut din bloggadress på din Instagram, på din Pinterest osv. Följ helt enkelt regeln att om någon hittar dig via andra sociala medier så ska de också hitta till din blogg.

 

 

5) Bra innehåll

Det finns egentligen hur mycket som helst att säga om innehållet på en blogg, och jag har massor av erfarenheter och saker att dela med mig om här. Så om någon vill ha en fortsättning så kan jag skriva en som bara behandlar innehåll. Men här kommer mina tre bästa tips: mycket bilder, välskrivna texter och VAR DIG SJÄLV.

 

12 reaktion på “5 tips att få fler bloggläsare

 1. Frasse

  ”Det är inte alltid så jävla lätt att vara sig själv.”
  Jörn Donner, snart 80 år.
  Är benägen att hålla med.

  Svara
  1. Retrolover

   Håller med, men vem ska man annars vara? Tror personlighet är som en muskel. Ju mer man tränar, desto starkare blir den.

   Svara
 2. Tant Emma

  Håller med om tipsen! Jag tycker att det är viktigt att hälsa på i de bloggar som personer som kommenterat hos mig har. Tycker det är väldigt vanligt att de som har större bloggar glömmer bort detta., vilket känns lite trist.
  Kram på dig fina!

  Svara
  1. Retrolover

   Håller helt med dig om det, och också när man ställer en fråga som man aldrig får svar på…det känns lite tråkigt. Kram på dig med!

   Svara
 3. Soya (0243.se)

  Bra tips! Tänkte faktiskt senast idag på att du alltid är trevlig och verkar vara en riktigt go tjej, iaf såhär genom bloggen och kommentarer. Så du har ju verkligen lyckats :)

  Svara
  1. Retrolover

   Tack fina du! Tycker samma om dig, gillar människor som sprider positiv energi överlag och försöker vara en sån själv :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>