Femtiotalsklänningar, blod och gosekatter

1. Hur gammal är du? Jag har precis fyllt 29. 
2. Hur gammal känner du dig? Känner mig konstigt nog som alla åldrar jag har varit i, då och då. Men oftast som 29. 
3. Vilken film såg du senast? Django Unchained. Bästa filmen jag sett på hur länge som helst! 
4. Är du besatt av någonting? Just nu är det Pinterest, inredning och femtiotalsklänningar. Det sista är i och för sig alltid med på listan.  

5. Är du rädd för blod? Inte alls, varken i verkliga livet eller fiktivt blod. Vissa tycker att det är obehagligt när de skär i folk på film, men sånt har aldrig stört mig.
6. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På en strand på Cook Island i Australien. Eller i Paris. Alltid Paris.
7. Vilken färg är dominerande i din garderob? Önskar jag kunde säga mintgrönt eller rött, men det är såklart svart.
8. När vaknade du idag? Klockan 07.00, relativt utvilad och insåg att jag sovit fyra timmar på raken. Hurra! Att vara höggravid är tufft när det kommer till sömn. Man vaknar var och varannan timme och har svårt att komma till ro. Varför naturen förbereder kvinnor inför en förlossning genom att bjussa på en lång period av sömnbrist är en gåta för mig.
9. Vilken är din favorithögtid? Julen, men det är en hatkärlek. Varje år börjar jag peppa alldeles för tidigt – planera, pyssla, köpa presenter. Och sedan lagom till annandagen så spyr jag på färgen rött, klarar inte av att se ordet ”JUL” och slänger ut granen. 
10. Vad drömmer du om just nu? Bara fötter i nyklippt gräs, en stor kulglass och värmande vårsol.

11. Vad lyssnar du på just nu? Den här låten. Haha!
12. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Mjölk, frukt, te, flingor och apelsinjuice.
13. Vilka världsdelar har du varit i? Asien, Europa, Nordamerika och Mellanamerika. Måste alltså till Australien snart, det är dags. 
14. Snarkar du? Nej, och det finns ju inget värre oljud.
15. Vilka yrken har du provat på? Butiksförsäljare, kock (fastfood), kassabiträde, receptionist, administratör, telefonförsäljare, marknadsassistent, projektledare, webbredaktör.
16. Hur går du helst klädd? I mjukisbyxor. Eller i en femtiotalsklänning och ett par Converse. 
17. Vilket stjärntecken är du född i? Jag är vattuman.
18. Vilket är ditt favoritgodis? Jag älskar kombon rött gelégodis + choklad. Så jag säger lösgodis så kan man få både och. Röda ferraris och center!
19. Vad har du på dig just nu? Min uniform nu för tiden är ett par mama-strumpbyxor, en kjol i bomullsstretch och någon topp/cardigan. Det är det enda som sitter riktigt bekvämt.

20. Vilken är din favoritaffär? Myrorna. Mycket billigare än Beyond Retro, och kan man konsten att leta så hittar man de bästa sakerna där. 
21. Vad har du för storlek i kläder? Jag brukade vara en klockren 38:a, förutom i midjan där jag är en 36:a. (Lite krångligt att hitta kläder med andra ord). Men nu får jag se efter graviditeten hur kroppen förändras.
22. Hur många gånger har du flyttat? Räknade ut att jag flyttat 16 ggr de senaste 10 åren!? Jag vill aldrig mer flytta när jag tänker på det. 
23. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jag är en sån där dagmänniska, som varken älskar morgonen eller att vara uppe sent på natten. Min perfekta sovrytm är middnatt till ca nio på morgonen. Och en lång, härlig frukost på det. Underbart! Såhär kan en frukost á la Johanna se ut:

24. Vad åt du till frukost imorse? Knäckemackor med lax och svart te. Saknade apelsinjuice och frukt, men brukar spara det till helgfrukosten!
25. Är du blyg? Nej. 

26. Vad heter du i andra namn? Elisabet. 
27. Vill du gifta dig? Nej.
28. Var växte dina föräldrar upp? Båda är born and raised i Stockholm. Min mormor däremot kom från Gävle och min morfar från Skåne, och jag och min ena syster är födda i Helsingborg. 
29. Har du, eller har haft, något smeknamn? Johner och Gosekatten. Det sista från K. Visst är det hur fint som helst? Gosekatten. Jag spinner bara jag hör det.
30. Vilka är dina största svagheter? Att jag helt saknar tålamod.

Jag lånade frågorna, något modifierade, från Mon Cheri

6 reaktion på “Femtiotalsklänningar, blod och gosekatter

  1. Alice

    Du är verkligen lik mig! Samma storlek. Samma kärlek för vintigeklänningar. Och lika otälmodiga! Märks att du är Vattumannen om man nu tror på sånt!
    Ps: Elsa Billgren är också Vattumannen har också dåligt tålamod!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>