Bästa kuren för torrt hår?

Graviditet + blekning = rishög. Tidigare så slet inte blekningen alls, men strukturen på håret har förändrats och numera så måste jag borsta det både morgon och kväll för att det inte spontant ska brista ut i dreads.
 
Därför funderar jag på att testa den omtalade olivoljehårkuren. Har ni prövat den? Den går till såhär:
 
1) Man är desperat nog att hälla olivolja i sitt eget hår.
2) Man ångrar det snabbt och försöker att tvätta bort det.
3) Man tvättar håret sju gånger eftersom oljan vägrar släppa sitt slemmiga tag om hårstråna.
4) Håret är efter sju schamponeringar risigare än när man började.
 
Eller så struntar jag i det och väntar på att Retroella ska rädda mig som vanligt. Eller så kanske du har något bra tips att ge mig?
 
 
Pst! Gillar du mina örhängen på bilden? Kom då ihåg att tävla om smycken från Deathly Cute>>

16 reaktion på “Bästa kuren för torrt hår?

 1. Robin

  Mandelolja, över natten. Med en duschmössa över. Sedan schamponering (2 ggr) och inpackning några minuter.
  Gliss är jättebra, deras inpackning. Den vita.

  Svara
  1. Retrolover

   Vart köper man mandelolja? Gliss vita var skitbra, tack för tips! Tyvärr så sa håret dock bara slörp och nu idag (dagen efter) så är det precis lika torrt som innan.

   Svara
 2. Ninah

  Vet ej om du har tillgång till bastu men ett superknep jag kan rekommendera är att sätta balsam i håret och låta det verka medans du bastar! :) Typiskt mig Finländsk som jag är att komma med tips innefattande bastubad ;)

  Svara
  1. Retrolover

   Haha jag älskar bastu! Men jag har inte nån bastu i lägenheten och tyvärr så är det inte heller jättebra att basta som gravid, även om jag ska erkänna att jag gjort det ett par gånger på svag värme (ca 60 grader).

   Svara
 3. Soya

  Mitt hår vart mycket bättre när jag köpte riktigt kvalitetsshampo och balsam, men det kanske du redan använder?

  Jag köpte ett balsamspray med silikon i som funkade väldigt bra när det var som risigast.

  Svara
  1. Retrolover

   Nej, det gör jag faktiskt inte, är lite för snål. Har liksom aldrig behövt göra det. Ska dock börja fundera över det, det här går ju inte längre.

   Svara
 4. Amelie

  Testa en produkt som heter Moroccanoil! Den gör underverk för risigt och slitet hår. Är någon form av olja som man har i lite, lite av efter man tvättat håret :) gör underverk!

  Svara
 5. maddiie

  Aussie har en hårinpackning som verkar på 3 min och jag tycker den funkar kanon. Hade inte klarat mig utan den när jag gick från rödhårig till blond för att sen bli svarthårig igen på ca 11/2 vecka.

  Svara
  1. Retrolover

   Jag använder redan Aussie varje gång jag tvättar håret, brukar funka skitbra, men den här gången har det liksom gått beyond Aussie…

   Svara
 6. Anonym

  Jag köpte shampo och balsam i den lägre prisklassen av frisörprodukter och vart ändå väldigt glad och övertygad om att det faktiskt gör skillnad. Tror mina kostade ca 110kr/st

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>