Sneak peek på lägenheten

Många av er vet redan att jag och min sambo köpte en bostadsrätt i somras och tillbringade hela hösten med att renovera. Renoveringen var klar lagom till jul och fortfarande så finns det saker att fixa, tavlor att sätta upp och möbler att köpa. Men jag tänkte ändå bjuda på en liten sneak peek på hur lägenheten ser ut just nu!
 
Vi börjar i sovrummet.
 

Min gitarr står här just nu och ser snygg ut bredvid min loppisbyrå.
 

 
På byrån står mitt smyckesträd som jag köpte på Urban Outfitters i Las Vegas för hundra år sedan. Alla ankarsmycken (älskar!) kommer från Deathly Cute.
 
 
Det lilla sängbordet är 50-tal och hittades i en loppislada i Skåne.
 
 
Sängen ska bytas ut, den är bara 140 bred och vi har insett att med en knoddis så kommer den att bli för liten. Därför har jag inte lagt ner så mycket pengar och tid på våra sängkläder, men jag tycker verkligen om den mjuka filten och mina nya Harlekin-kuddar (egentligen örngott) från Ellos.
 
 
I köket samsas fina små femtiotalsstolar med furubjässar från K:s gamla lägenhet. Tanken är att vi ska fixa till dessa och måla om dem en dag. (Fast furustolarna ska begravas). Duken är från H&M Home och den lilla sockerburken är från Lagerhaus.
 
 
En egengjord pappersvimpel och min fina coca-cola kalender pryder köksväggen. Pappersvimplar är hur enkla som helst att göra själv, jag kanske visar en dag hur jag gör.
 
 

Jag är väldigt förtjust i alla dessa saker, framför allt min Plattan-bricka som jag fick av K i födelsedagspresent. Och tulpaner borde man alltid ha i en vas hemma, det är ju så fint!

 

 
Vår soffhörna med jättesoffan från Mio har jag visat upp förut. Kuddar från H&M Home och Marimekko. Randig matta från IKEA. Soffbordet med klaffar är vintage. Den mysiga filten är från Lagerhaus.
 
 
Slutligen vårt nytillskott: skåp från IKEA med mörkturkosa dörrar. Sväljer hur mycket böcker, filmer och pyssel som helst. Ovanpå står just nu en jordglob som jag ärvt från min mormor och fyra Wes Anderson prints från Etsy. Dessa ramade vi faktiskt in i helgen men vi har fortfarande inte bestämt var de ska sitta så ni får se bilder på det senare.
 

 
Slutligen vårt nyrenoverade badrum. De gråa väggarna med den svarta fondväggen ger mig en spa-känsla. Kan också avslöja att den där duschen var värd vartenda krona också. Man vill aldrig kliva ur!
 
En liten tjuvtitt som sagt. Lägenheten kommer att bli mer och mer färdigt ju längre tiden går. Mest av allt saknar jag saker på väggarna och speciellt sovrummet känns väldigt kalt (även om jag försökt att fota så att det inte syns). Fast där ska ju en liten spjälsäng in också så det blir nog fullt tids nog! 
 

20 reaktion på “Sneak peek på lägenheten

 1. Sara

  Åh vad fint ni har det! :)
  Och man borde alltid ha fina härliga snittblommor hemma, man blir så glad och lycklig utav det :) Man köper det alldeles för sällan!
  Kram

  Svara
 2. MissC

  Vad sött sängbordet var, och super fint badrum! Är själv sugen på en ”plattan” bricka eller några nyproducerade ”picknick” skärbrädor från Designtorget :)

  Svara
  1. Retrolover

   Tack och ja plattan-brickan var en hit! Älskar också picknick, har en gammal mjölkkanna från 50-talet i det mönstret.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>