Jag tror jag är kär

Åh jag tror jag är kär!
 
 
Ja, alltså inte i Elsa, även om hon verkar hur gullig som helst i sin blogg. Utan i tidningen Vintage! Har ni läst? Visst var den jättefin? Jag läser den om och om igen.
 
 
Och här kom en bild på Elsas lägenhet. Jag kanske är lite kär i Elsa trots allt? Hehe. Nä, men jag tycker om hennes hem så otroligt mycket. Det är så personligt och glatt. Och inte det minsta praktiskt, men det gör inget tycker hon, det är värt det.
 
En sak som jag känt när det gäller min egen inredning är hur lätt IKEA-möbler tar över i hemmet. Just nu gör jag medvetna val för att undvika att allt kommer därifrån. Det är såklart inte något fel med IKEA, det finns massor av bra saker där. Men när hemmet blir en perfekt IKEA-katalog, då tycker jag att det känns lite opersonligt.
 
Helst skulle jag vilja hänga upp en massa vintage-klänningar på väggarna, ha olikfärgade (och obekväma) köksstolar och hänga upp rosa vimplar överallt. Men det är ju en kille som bor i min lägenhet också som har en förkärlek för nyproducerade möbler i furu och skinn. Därför blir det en del kompromisser.

11 reaktion på “Jag tror jag är kär

 1. Madde

  Haha ja det där med ikea-möbler är farligt när man väl hamnat i fällan. Försöker få bort en del av det här hemma, men i kontoret finns BARA ikea. Men så får det vara där för de har bäst förvaring helt enkelt. Har dock fått ut alla spår från ikea i vardagsrummet så när som på en tavellist och en liten bänk som knappt syns så det är skönt :)

  Svara
  1. Retrolover

   Känner igen det där, det är nästan så att man vill avgifta hemmet från IKEA efter ett tag :)

   Svara
  1. Retrolover

   Ja verkligen! Det är som att man inte kan tänka i några andra banor än IKEA, man måste nästan tvinga sig att se andra alternativ.

   Svara
 2. Emma

  Jag har några grejer från Ikea. Men enbart Ikea alltså. Uhh. Finns nog inget tråkigare än det. Hehe. Maaaassa kort gillar jag också. Och blommor men det kan inte jag ha. :( Finns inga som helst gröna finger på mig.

  Svara
  1. Retrolover

   Håller med, tråkigt är ordet! Har inte heller några gröna fingrar, men tänkte ändå försöka plantera något. Vi får se. Håll tummarna!

   Svara
 3. MissC

  Hehe ja det var en bra tidning tyckte jag med :) ..furu!? Tur att jag har en kille som gillar mörkt trä och kan acceptera gammalt blandat med nytt XP

  Svara
  1. Retrolover

   Haha ja det blir en del kompromisser! Men nästan all furu är banished, nu är det bara ett skrivbord och två stolar kvar thank god. Men annars har han faktiskt bra smak, vi har inrett badrummet ihop och sådär och det blev skitsnyggt!

   Svara
 4. MissC

  Haha ja det blir det. Vilken tur :) Alla har ju olika smak men det typiskt svenska med ljust trä har jag svårt att förstå mig på XP

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>