Svar på frågorna, del 1

Tusen tack för alla roliga frågor ni ställde! Jag fick sitta länge och klura på vissa. Det blev så många frågor att jag har delat upp det i två inlägg, så det här är del 1.
 
Hur länge har du varit intresserad av Retro, Rockabilly, Vintage? Vad grundar sig intresset i?
 
När jag var 16 år och inte ville se ut som alla andra så började jag shoppa i vintagebutiker. Det här var innan det var coolt med vintage, det kallades bara för andra hand och hade dåligt rykte. ”Luktar illa”, ”sunkigt” och ”trasigt” var ord som användes flitigt. Då kunde man verkligen göra riktiga fynd, jag hittade bl a vintage Adidas-jackor för 10 kronor som idag skulle vara värda många hundralappar för rätt köpare. 
Eftersom jag nu skrev Adidas-jackor så kan ni väl gissa att jag inte alltid har haft den här stilen. Jag gled mest runt i baggy jeans, stora tröjor och nitbälte och hade knasiga hårfärger (rosa och orange bland annat). Hur blev jag då en klänningstjej? 
 
 
I ettan på gymnasiet var jag på en maskerad där jag klädde ut mig till Marilyn Monroe och ingen kände igen mig. True story. Jag upptäckte då att jag inte alls såg helt malplacerad ut i kroppsnära kläder och att jag faktiskt trivdes i en mer feminin look. Sedan dess har jag varit intresserad av femtiotalet med svepande kjolar, söta klänningar och finstickade cardigans. Det var ett par år till av rocker-stil innan jag bytte helt, men sedan kom revolutionen och jag använde bara klänningar/kjolar med femtiotalssnitt i tre år. 
 
Om du var tvungen att gå omkring i en endaste outfit för resten av ditt liv. Hur skulle den se ut? För att det inte ska vara så äckligt sä har du såklart flera uppsättningar av samma kläder.
 
Åh hjälp vilken svår fråga! Jag skulle nog köpa en LBD i femtiotalssnitt. Helt enkelt en klassisk modell som funkar i hundra år till. Sedan skulle jag styla den lite olika med skor och smycken och hattar. 
 
 
Vi har samma BF och jag trodde jag skulle ha min bebis nu, men hon verkar trivas bra inne i magen.. Är det en liten pojke eller flicka du har?:) Vad är du mest orolig för, förlossning eller livet efter förlossningen? Kanske inte orolig för något iofs. Lycka till med allt!
 
Vad kul att vi har samma BF! (Beräknat Födelsedatum). Lycka till du med! Jag har alltid trott att jag ska gå över minst en vecka, så jag tror jag kommer få vänta ett bra tag till :) Vad det blir är en hemlighet till den kommer ut. 
Klart jag är orolig ibland, mest orolig för knodden. Det enda jag vill är att den ska må bra och vara frisk. Sedan när den väl kommer ut så vill jag säkert stoppa tillbaka den för att den ska bli trygg igen, haha!  
 
Vad för 3 saker hade du tagit med till en öde ö?
 
Jag skulle kunna vara jättepraktisk och säga en kniv, ett kärl att ha vatten i och en flintasten. Meeeeen how boring? Så jag säger min gitarr, en musikalisk kompis (hej Anna!) och massor av glass. Mums! 
 
 
Hur var du i skolan? Tänker mig typ 7:an-9:an. Vilken ”klick” tillhörde du? (Detta tänker jag mig som en enda stor fråga.) 
 
Kort sagt kan man säga att min klass på mellan- och högstadiet inte mådde bra. Lärarna kunde inte hantera en bråkig skolklass, många elever blev extremt destruktiva och klassen delades upp i två klickar: coola och pluggisar. Jag var med de coola ganska länge, men blev sedan utkickad därifrån. Efter det var jag helt ensam halva högstadiet, för jag var inte välkommen i den andra klicken heller (hade bränt mina broar i båda ändar). Till slut efter att ha prövat typ hundra stilar och sätt att passa in på gav jag upp, började lyssna på punk/metal och struntade i vad folk tyckte. Högstadiet handlade bara om att överleva för min del, jag är så glad att gymnasiet blev tusen gånger bättre!  

Vad var din favoritleksak när du var liten? 
 
Vår Bobby Car! 

Vilken är den hemskaste frisyr du har haft? 
 
Sommaren innan nian gick jag till en frisör och bad honom att ”göra något roligt”. Ett hett tips: GÖR ALDRIG DET. Jag kom därifrån med en frisyr som en åttiotalstant hade älskat. En uppklippt page med stela, sprayade lockar och halvspretig Beverly Hills-lugg. Jag grät, skrattade, grät lite till och bestämde mig sedan för att ha flätor i ett halvår. Som tur var så var Britney Spears inne just då, så det slutade med att jag var rätt het ändå. 
 
 
Vad skulle du aldrig någonsin ha på dig? 
 
Man ska aldrig säga aldrig har jag upptäckt genom åren. Men jag kan nog lova att ni aldrig kommer att få se mig i ett par Foppa-tofflor! Det är nämligen den fulaste skon jag vet. 
 

Hur länge har du modellat? Varit intresserad av det?

 
Här kan du läsa ett helt inlägg om hur mitt modellande startade och hur det ena gav det andra! 
 
Tack för alla frågor! Ni kan fortsätta ställa frågor här en stund till, och jag kommer att skriva ett inlägg snart igen och svara på de sista frågorna. 

6 reaktion på “Svar på frågorna, del 1

    1. Retrolover

      Nä skoltiden var inte sådär jättetoppen. Karaktärsbyggande eller vad man brukar säga som vuxen. Jag var inte den enda som led heller, en hel klass mådde dåligt och ingen hjälpte oss. Är glad att vi alla klarade oss så bra som vi ändå gjorde :)

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>