Vi hade fel – utställning av modefotografi

I helgen så var jag på en fin utställning på Prins Eugens. Uställningen hette ”Vi hade fel” och det var modefotografier av Carl Johan De Geer som visades. 
 
 
Storyn bakom utställningen är denna: 967 besökte Carl Johan De Geer tillsammans med Rebecka Tarschys, Gunila Axén och Marie-Louise Ekman några av Paris främsta modehus. Kvartetten skulle i reportageform skildra en företeelse som de trodde var utdöende: den exklusiva högborgerliga haute couturen.
 
Man trodde att kapitalistiska idéer och tankar som exempelvis modeplagg som ingen ändå kunde bära i verkligheten skulle försvinna med 60-talets nya politiska idéer. Kort sagt så hade de fel, och det är därför utställningen heter just det. 
 
 
Förutom ett trettiotal fotografier så visades ett gäng originalplagg från 1950- och 60-talet. Och det var ju såklart där jag hängde allra längst. Många av plaggen var som konstverk där varenda söm hade gjorts med omsorg och kärlek. 
 

 
Se på den lilla fickan på den bruna kjolen ovanför. Hur fint sydd är inte den? Perfektion. 
 
 
Det fanns även kläder från 60-talet och några var av svenska designers, som Gunila och Katja of Sweden. 
 
 
Det var min fina mamma som hade bjudit mig ut till Waldemarsudde. Vi avslutade med en kall och härlig promenad. Här ser ni Tänkaren, en av mina favoritstatyer i Stockholm.  
 
 
Och här ser ni världens vackraste mamma. Som även bjöd på lunch på Prins Eugens, och deras köttbullar var faktiskt bland det godaste jag ätit på länge. Så om ni inte gillar modefotografi, eller kläder, så är det väl värt att besöka enbart för köttbullarna. Mums! 

7 reaktion på “Vi hade fel – utställning av modefotografi

    1. Retrolover

      Ja hon är fascinerande! De är tydligen skilda nu enligt dokumentären jag såg med honom. Carl Johans fotografier var jättefina, men jag tycker inte om att ta bilder på bilder :)

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>