Hur vågar man byta stil?

 
Jag fick en fråga av signaturen Sophia: 
 
Jag har i många år velat färga håret svart och ha rockabillyfrisyr, tatuera halv sleeve på vänsterarmen och ha en lite rockigare variant av pinupstil, men nu är det så att jag inte vågar eftersom folk skulle bli så förvånade över min plötsliga förvandling! Tips på hur jag ska våga?
 
Svar: 
 
Jag har bytt stil ca 100 gånger sedan jag var 14 år. Vid det här laget så har de flesta vant sig eftersom jag gjort det så ofta, men jag minns alla ifrågasättande kommentarer och öknamn det har gett mig. Nu har jag hittat hem och känner mig som mig själv vilket är allra viktigast. Jag vet hur tufft det är att stå upp för sig själv när alla säger ”Men vad har du på dig? Det där är väl inte din stil?!” Tycker verkligen att det är så tråkigt när vissa låser fast sig själva och andra i mallar…!
 
Mitt råd är helt enkelt att våga ändå! Vem bryr sig om vad folk säger? Du har bara ett liv, en chans att uttrycka dig själv och allt det du är. Ifall du känner för att prova en ny stil, gör det! Och om någon ifrågasätter dig, le bara ljuvt och säg till exempel: ”Ja, jag tyckte det var dags för en förändring, livet blir ju så tråkigt utan förändringar”. 
 
 
Ett annat tips är att göra det bit för bit. Alltså inte gå från det ena till det andra på en vecka. Börja kanske med håret (färg eller frisyr) och skaffa några plagg som du känner skulle passa din rockiga pinupstil. Kanske en rockabillykofta eller en snygg bandana? Efter hand kommer du att få mer och mer mod att våga börja uttrycka ditt nya jag. 
Lycka till! Och massa pepp till dig, du fixar det! 
 
Ps. Jag vet inte om du känner till Psychobilly, men det är en musikstil som är en blandning mellan rockabilly och punk. Och även en klädstil som är rockabilly, fast lite punkigare. Googla det så kanske du får lite stilinspiration! Ds. 
 
Translation: Use the Google Toolbar below. 

8 reaktion på “Hur vågar man byta stil?

 1. Sophia

  Tack så jätte mycket! Det är exakt den stilen du lagt upp bilderna på som jag vill ha!! Har beställt klipptid av luggen på söndag, så på måndag på universitetet ska jag ha bandana och min nya frisyr!;)
  Du är så inspirerande! Tack tack tack:D

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad kul!!! Hör av dig och berätta hur det går, är helt exalterad över att du ska göra detta! Massor med pepp! :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>