Besök på Vintagefabriken

I lördags så bestämde jag och Bella att vi skulle besöka Vintagefabriken. För er som inte vet så är Vintagefabriken ett företag som startats av Emma, Louise och Linda. Tillsammans har de skrivit boken Vintageparty som jag fortfarande väldigt gärna vill köpa. De frilansar som styliser, fotografer och journalister. Och de har numera även en butik. 
 
I Midsommarkransen ligger deras nystartade vintagebutik dit de handplockar fynd. Bakom butiken så har de sitt kontor (kunde inte hålla mig utan tjuvkikade lite, och det är ett kreativt högnäste, tro mig). 
 
 
Skyltfönstret var nog ett av de finaste jag någonsin sett. Blev såklart helt kär i pappersfigurerna och planerar att göra något liknande i Leos sovrum i framtiden (ni vet, det där ”sovrummet” som egentligen är vår klädkammare). 
 
 
Mitt favoritporslin från Superliving stod där, om än i rött istället för turkost. Och hur fint är inte ett rödrandigt glas med ett blårandigt sugrör? Blev kär, men det fanns bara ett enda så det fick stå kvar (och jag gissar att de inte säljer det heller, men jag frågade faktiskt aldrig). 
 
 
Jag drogs till den här toppen. Om Leo hade varit äldre så hade det blivit ett köp. 
 
 
El Knoddo låg mitt i butiken och softade. Har jag sagt att han älskar sin barnvagn? Kläderna vann jag förresten från Strössel.nu i vintras om ni minns. Nu passar de perfekt! 
 

 
Porslin, leksaker och plåtburkar. Allt kändes verkligen lyxigt. Lyx-vintage. 
 
 
Massa fina klänningar hängde och väntade på nya ägare. 
 
 
Blev lite kär i denna, men det blev inget köp tyvärr. 
 
 
Bella hittade däremot en hel massa fint. Glasflaskor och sminkspegel bland annat. 
 
 
Vackra Bella i prickig klänning! Visst är hon tjusig? Det är hon jämt.
 
Vädret var fint så vad skulle vi göra? Vi landade på Majkens café och jag åt en chevrétoast med tomatsallad och pistageglass som dessert i solen. Fin dag! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu! 

6 reaktion på “Besök på Vintagefabriken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>