Min sminkrutin

Idag tänkte jag berätta lite om min sminkrutin som jag gör när jag vill vara lite finare till vardags. Hela proceduren tar bara 15 minuter! Fast då har jag förstås övat rätt mycket på den. 
 
 
Såhär ser jag alltså ut när jag finsminkar mig. Om jag ska plåtningssminka mig så sitter jag längre med detaljarbete, som att få till helt symmetriska ögonbryn, inte klumpa fransarna med mascaran och framför allt foundation som jag alltid skippar till vardags. 
 
 
Först gör jag ögonbrynen, eftersom jag tycker att ögonbryn ramar in ett ansikte. Om jag plåtningssminkar mig så använder jag alltid brynskugga från Make Up Store, men till vardags fyller jag bara i med vanlig penna. Enkelt och snabbt! Att det inte är supersymmetriskt är inte så noga på måndagar.
 
Sedan täcker jag för ringar under ögonen, eventuella blemmor och röda näsvingar med Cover All Mix från Make Up Store. Dock så har jag precis beställt en YSL Touché Eclat concealer som kommer att passa mina skuggor under ögonen 1000 gånger bättre! 
 
Ögonsminkningen består av:
Ögonfransböjare från Body Shop (bästa böjaren enligt mig) 
Ögonbrynspenna från Make Up Store
Flytande eyeliner från Isadora
Vattenfast mascara från Max Factor (jag måste ha vattenfast för att annars så håller inte mina ögonfransar sig uppe, jag har världshistoriens rakaste ögonfransar)
Vit ögonpenna från H&M för en lite piggare look
 
 
Läppstift ska såklart på när det gäller finsminkningen! Läppenna är ett måste för mig. Jag täcker först hela läpparna med läppennan som bas och lägger sedan på läppstiftet. 
 
Läppstiftet använder jag förresten också som creme rouge. Dagens budgettips! Eller lat-tips snarare eftersom det ser…halvsnyggt ut på nära håll. Hehe!
Nästa sak att shoppa blir alltså ett snyggt creme rouge. Föredrar det eftersom rougepudret alltid trillar av inom en timme. Hojta gärna om ni har något bra tips på lut!  
 
Google translate: My fast-but-still-not-every-day-make-up-routine. Click on the Google translate bar for a full translation! 

10 reaktion på “Min sminkrutin

 1. Kristin thyberg

  Tack för att du skrev ”: Enkelt och snabbt! Att det inte är supersymmetriskt är inte så noga på måndagar.”
  Det gjorde min måndag ;)

  Svara
 2. Louice

  Men vilket läppstift använder duuu? Satt nästan ute på kanten av stolen och läste så ögonen inte hann med för att komma fram till svaret på den frågan! ;)

  Svara
 3. Candy Dollheart

  Jag har fått för mig att vattenfast mascara INTE böjer ögonfransar lika bra? Jag är å andra sidan inte superspecialist.. Jättefin färg på läpparna!
  Sv: Haha Hole-texter har en tendens att passa in överallt och jämt.. Jag menar jag har ju själv delar av en runt ankeln och delar av en annan som efternamn;)
  Tack så mycket!
  Men haha man lär sig något varje gång man sparar ut! Att det är att klippa lugg igen spelar mindre roll;). Alla lärdomar är bra lärdomar!
  Skönt att ha slutat vara monster, en av många fördelar med att växa upp:)

  Svara
  1. Retrolover

   Vattenfast mascara kanske inte böjer fransarna så bra, men mina fransar är som mitt hår: måste ha tusen lager hårspray i håret för att en enda lock ska stanna kvar. Alltså behöver jag stenhård mascara för att ögonfransarna ska böjas – därav waterproof :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>