Han är inte intresserad

 
I veckan satt jag på bussen när två tjejer klev på. Den ena tjejen var deppig över en kille som inte hade hört av sig. Igen. Och han behandlade henne alltid så konstigt, ena dagen var han på och nästa var hon inte vatten värd. Hon visste varken ut eller in, sa hon. Gillade han henne eller inte?
Hennes kompis gjorde då en lång utläggning som lät ungefär såhär:
”Alltså jag är säker på att han gillar dig, han har bara lite problem psykiskt just nu/strul med exet/mycket på jobbet osv. Men så fort det går över kommer han bli den där fina killen han är egentligen, du vet, och bjuda ut dig på riktigt.”
Den första tjejen blev då lite gladare.
Jag fick utöva all viljestyrka jag hade för att inte lägga mig i samtalet. För vet ni vad jag tror? Den där kompisen sa vad tjejen ville höra, men det är med största sannolikhet inte sant. Sanningen är mycket enklare: killen är inte intresserad. 
 
Jag har alltid varit allergisk mot killar som inte kan planera framåt, inte vill presentera en för sina vänner/föräldrar, säger att de ”inte vet vad de känner men du är en fin tjej” osv. Det gör mig bara arg för jag vet att det är bullshit. De är egentligen inte intresserade, men det vågar de inte säga, utan istället kommer de med en massa undanflykter och bortförklaringar.  
Sann historia: Kristofer och jag hade precis börjat dejta. Jag hade fjärilar i magen så fort jag tänkte på honom. En kväll sms:ade K att han kanske ville ses senare om festen han var på blev tråkig. Mitt svar? Jag skrev aldrig i livet att jag vill ses om ”festen blir tråkig”, bjud ut mig på riktigt eller så får du ha ett bra liv. Det kanske låter hårt, jag gillade ju verkligen honom, men jag så allergisk att jag överreagerar vid minsta antydan till sådant beteende. K hörde av sig nån dag senare, förklarade att jag (såklart) hade missuppfattat sms:et, bjöd mig på bio and the rest is history!
 
Det här är min benfasta övertygelse: Om en kille gillar dig så beter han sig annorlunda. Han vill planera, han vill presentera dig för sina vänner och du vet att han gillar dig, för han säger det. Alla känner någon som var en strulig skitstövel till en början, men nu är han och den där tjejen han var så dissig mot superlyckliga. Men det där är undantaget som bekräftar regeln. De allra flesta kärlekshistorier börjar enkelt. Man träffas ett tag, blir sedan exklusiva, blir kära, blir ihop och så vidare. 
Om du någon gång får chansen att ge ett råd i detta, var ärlig och säg att den där killen är nog tyvärr inte intresserad av dig. Det kan låta hårt men det är faktiskt bäst i längden. Då slipper din kompis slösa tid, energi och tårar på något som aldrig blir av. Istället blir hon fri att träffa någon som behandlar henne tio gånger bättre.
 
Det här gäller även dig som gärna vill tro att den där killen plötsligt kommer att upptäcka att du är helt rätt för honom och börja bete sig annorlunda. Även om han ändrar sig en dag och går från att vara en skitstövel till att bli sådär ”fin som han egentligen är” är min fråga:
Vad ska du med en skitstövel till här och nu? 
Du kan till exempel föreslå att han hör av sig när han vet vad han vill. Till dess får han ha ett bra liv. Och så lever du ditt liv utan att slösa en enda dag på att vänta på något som kanske aldrig blir av. 
Och du. Glöm ALDRIG bort att du är värd det allra bästa.
Puss!
 
Ps. Situationen ovan gäller förstås även homosexuella, transpersoner och omvänd kille/tjej-situation. Jag valde att skriva ur ett kvinnligt-manligt perspektiv eftersom det var två tjejer som pratade på bussen. Ds. 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

7 reaktion på “Han är inte intresserad

  1. Sanna

    Bra inlägg! Så himla sant. Har levt på en killes villkor en gång och det dödar en långsamt. Uppenbarligen är vi inte heller tillsammans nu haha…

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>