Hårblommor och kornblå omlottklänning

När jag var liten så hade vi en maskeradlåda. Det var en låda med kläder som man kunde använda för att klä ut sig. I den låg saker som leksakssvärd, lösnäsor och svarta kjolar som enkelt sattes på huvudet så man blev en egyptisk prinsessa.
Idag fick jag för mig att jag också skulle klä ut mig. Eller snarare klä upp mig. Jag har ju inte varit ute på evigheter (okej då, typ två månader) och har verkligen längtat efter att sminka mig, sätta på mig en klänning och fixa till håret. Därför gjorde jag det!
Jag har gjort en utmaning till mig själv att använda kläder som jag funderar på att göra mig av med. Bara för att vara säker på att jag inte ångrar mig efteråt.
Den här klänningen från La Redoute har jag i princip aldrig använt. Jag köpte den för att den var i omlott (har även en svart i exakt samma storlek). Men av någon anledning så hittar jag aldrig rätt tillfälle att ha på mig den. Troligtvis för att den är lite för lång, vilket inte syns på bilden.
Jag matchade den med hårblommor i olika färger. Lite rockabilly style.
Sedan poserade jag och lekte att jag var en dam från 1940-talet.
Eller prusseluskan. Handskar ger mig alltid prusseluskan-vibbar.
Jag tycker nog att klänningen är lite för urringad också. Men det kan vara för att mina bröst har gått upp två storlekar av amningen. Hej, Dolly Parton!
Vad säger ni? Sälja vidare eller behålla? 
Klänning från La Redoute, hårblommor från Sivletto och H&M, örhängena var en present, handskar vintage.
Translation: Click on the Google translate bar in the menu! 

10 reaktion på “Hårblommor och kornblå omlottklänning

 1. Susanne

  Behålla! Tycker du är skitsnygg i den klänningen.
  Men känner du dig obekväm i den så ska du ju inte tvinga dig att ha den. Men jag tycker du är snygg i den som sagt. :D

  Svara
  1. Retrolover

   Tack, men jag har bestämt mig för att sälja den ändå så nån annan blir glad av den. Använder den aldrig! :)

   Svara
 2. Sanna

  Tycker den var super snygg, skulle gärna köpa den men förmodar att den är i för liten storlek för tjocka mig ;)

  Kram Sanna

  Svara
  1. Retrolover

   Tjock är ett tråkigt ord för snygga kurvor tycker jag! ;) Den är i perfekt storlek för en kurvig kropp. Min mamma som är storlek 40/42 har första tjing men sen kan vi kolla. Just nu är jag själv runt den storleken så jag tror även att den passar större storlekar. Vilken storlek har du?

   Svara
 3. Sanna

  Det är sant fast ibland ser man sig själv inte så ;) Jag tror jag har runt den storleken, kanske en storlek större, det varierar.

  Kram Sanna

  Svara
  1. Retrolover

   Finfin kurvig storlek tycker jag! Jag hojtar ifall jag lägger upp klänningen på Tradera. Jag har också en likadan fast svart. Kram!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>