Mitt hjärta är en fågel / Dag 7 av 50

 
På allmän begäran så har jag återupptagit min följetong ”50 dagar ur mitt liv”, ursprungligen inspirerad av Apan Satt i Granen
 
Jag vaknade bredvid honom, precis som jag hade gjort varje morgon de senaste veckorna. Han behövde sällan gå upp samtidigt som mig men gjorde det ändå. Jag tyckte det var väldigt gulligt. 
 
Det första jag gjorde innan jag hoppade in i duschen var att sms:a alla tjejkompisar jag skulle träffa på kvällen. 
”Vi ses ikväll tjejer!”
Sedan försvann jag in i badrummet. När jag kom tillbaka från duschen så satt det en främling på sängkanten. Ett spöke med kolsvarta ögon. 
 
”Vem var det du sms:ade?”
”Eh…va?”
”Vem var det du sms:ade?”
”Alla tjejerna jag ska träffa ikväll.”
Paus.
”Jag tror dig inte.”
”Nähä, men se efter själv då,” sa jag och försökte räcka fram mobilen. 
”Nä, jag vill inte,” sa spöket med sin avgrundsröst.
Jag försökte lugna honom, krama honom, försäkra honom. Men allt jag fick tillbaka var kyla. Till slut gick jag till jobbet med magont. Igen. 
 
Att lida av den svarta sjukan måste vara helt fruktansvärt jobbigt, men det är också tungt att bli utsatt för den. Jag, i min enfald, tänkte att ”bara han får se att han kan lita på mig så kommer det här att försvinna och då kan vi vara lyckliga”. Men det är fel utgångsläge. Man ska aldrig behöva bevisa tillit. 
 
En gång gav jag honom nyckeln till mitt hjärta. Jag sa:
”Mitt hjärta är som en fågel. Släpper du mig fri så är jag din”. 
Men han kunde inte det då. Jag hoppas att han kan det idag, för vet ni vad? Tillit och kärlek hör ihop, och det ena kan inte existera utan det andra. Hoppas att han litar och älskar och mår bra. För jag önskar honom verkligen allt gott, av hela mitt fågelfria hjärta. 
 

4 reaktion på “Mitt hjärta är en fågel / Dag 7 av 50

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>