Trasigt hjärta, avslaget öl och vändpunkt

Året var 2004. Jag tog studenten och undrade vadihelvete jag skulle göra. Firade min nya arbetslöshet med att åka till Sweden Rock och bli jättefull och tvätta håret i öl och sova i en bärbar stol och missa konserter och allt annat som man gör på en festival. När sommaren kom på allvar fick jag passa en amerikansk golden retriever som hette Taco. Som jag älskade den hunden.
Han lyssnade bäst i hela världen, hade gosigaste pälsen, tog emot tårarna när allt gick snett och viftade på svansen jämt, jämt, jämt. Till och med när en annan hund attackerade hans strupe så viftade han på svansen. (Hunden hade inga tänder upplyste hundägaren mig om efter att jag försökt sparka bort den).
Sommaren 2004. Studenten, Guns’n'Roses, singel, avslaget öl, trasigt hjärta och en enorm vändpunkt i mitt liv. Jag vill aldrig mer göra om det året, men skulle inte vara samma person utan det.
Translation: Click on the Google translate bar.

6 reaktion på “Trasigt hjärta, avslaget öl och vändpunkt

 1. Emma - Blue Masquerade

  Tog också studenten det året. Skulle också åka till Sweden rock. Men jag hade inga egna pengar, och mamma hade inte råd att hjälpa mig. Min syrra sa åt min pappa på skarpen att han för en gångs skull skulle ställa upp och ge mig pengar till festivalbiljetten. Och det fick jag… på studenten… samma vecka som festivalen va… Tack pappa… verkligen… Det är inte så att sånt ska planeras i minst ett halvår innan, resa och sällskap och boende och allt sånt där… och biljetterna har ju inte alls varit slut i typ två månader… Tack tack. Har fortfarande inte kommit iväg på någon jävla festival… Nä jag är inte bitter… I år började vi planera att äntligen ta oss till Sweden rock. Men det va nog jag som mest tvekade och drog mig ur… Hade tappat lusten… Kändes som jag hade växt ifrån festivallivet redan innan jag upplevt det. Nä då jag är inte bitter. ;P

  Svara
  1. Retrolover

   Hehe galet vad jag känner igen mig! Min pappa gjorde också en sak i mina tonår som ledde till en serie av destruktivt beteende och jag var bitter lääääänge. Men nu när jag själv blivit morsa så inser jag hur sjukt svårt det är att vara förälder! Man hänger inte med. Man kanske tror att man är jättesnäll när man ger sin dotter festivalpengar på studenten så hon kan åka, och så fattar man inte att det är ett halvår för sent. Jag är redan nu skitnervös för att göra dumma misstag mot Leo, och det kommer jag säkert att göra. Haha!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>