Vintageklänning och Swedish Hasbeens

Här kommer en outfit som jag hade på mig för ett par dagar sedan. Den här fantastiska vintageklänningen hittade jag för tvåhundra på Myrorna vid S:t Eriksplan (det bästa i Stockholm city enligt mig). 
 
 
Klänningen är från 50-talet eller tidigt 60-tal (tre säkra tecken: handsydd fåll, dragkedja i metall och tyget kallas terylene, vilket är den tidens namn på polyester). Den har veckad kjol, tillhörande skärp och passar mig perfekt. I vanliga fall brukar den vara för stor, vilket är anledningen till att jag sällan använder den. Därför passar jag på just nu, för hurra vad jag gillar den här klänningen! 
 
 
Min frisör Retroella är så populär att man alltid måste boka tid så fort man anar en utväxt. Det gjorde jag inte denna gång pga knoddens ankomst. När utväxten går över en femkronas bredd så kan man inte dölja den med torrschampoo (ett trick jag använt mig av vid t ex plåtningar) så nu får jag stå ut till den 20 juni. 
 
 
Någon frågade vad jag använder för läppstift, och det jag använder är ett Moisture Lipstick från Isadora i färgen Summer Red. Jag varierar mig oftast mellan mina tre favoritläppstift: det från Isadora, ett mattare rött från YSL och ett mörkrosa från Make Up Store. Någon gång ska jag visa hur läppstiften ser ut på. 
 
 
Skorna är från kollaborationen som Swedish Hasbeens gjorde med H&M. Jag gillade dem så mycket att jag köpte två par. Som tur är så är jag fortfarande på mitt första, så vi har många år ihop kvar! 
 
Klänning – vintage. Skor – H&M Swedish Hasbeens
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

7 reaktion på “Vintageklänning och Swedish Hasbeens

  1. Sabina

    Härligt att skorna har hållt så länge! Jag har ett par likadana (de enda Hasbeens jag har råd med), men mina gick sönder första gången jag använde dem. Nitarna lossnade på flera ställen. Borde ju reklamerat dem på en gång, men visste att de var slut i min storlek och var rädd att de skulle övertala mig att ta något annat, så behöll dem som de var. Tänkte att det säkert inte skulle vara så svårt att fixa själv, men har liksom ändå aldrig blivit av att jag gjort det. Måste nästan laga dem nu när jag ser hur snygga dem är!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>