Att ta sig ur en svacka

Alla människor får svackor. Perioder när man mest vill ligga under ett täcke, äta lösgodis och besöka Hogwarts för 111:e gången i rad. 
 
Men hur tar man sig egentligen ur en svacka? Jag har kommit fram till att jag gör några få saker, olika beroende på situation. Det är inget universalrecept men det funkar för mig. Kommentera gärna ifall du har fler tips! 
 
1. Inspiration
 
Det finns svackor som kommer sig av bristen på inspiration. Ifall jag lider brist på inspiration så läser jag om inspiration. Jag letar inspirerande bilder, ser inspirerande filmer och sedan delar jag med mig av det som inspirerar mig på bloggen. Så får alla ta del av ”min” inspiration! 
 
 
2. Tråkigt 
 
Det finns svackor när allt, inklusive saker jag egentligen älskar, känns tråkigt. Det är då jag brukar leta efter anledningen till varför jag gör det jag gör. Varför tränar jag? Vad har jag för mål med att träna? Varför bloggar jag? Vad har jag för mål med att blogga?
Sedan brukar jag sätta upp ett pyttelitet mål för mig själv, exempelvis ”gå och träna en gång” eller ”skriva ett blogginlägg”. När jag har gjort det så firar jag mig själv ordentligt så att belöningscentret i hjärnan fattar att jag gör något bra. På så sätt lurar jag min hjärna att tro att jag gör något roligt, även fast jag (tillfälligt) tycker att det mesta är tråkigt. 
Dessa ”allt-är-tråkigt-perioder” går fort över om jag bara fortsätter framåt, är min erfarenhet. Och om de inte gör det så behöver man kanske professionell hjälp. Det kan nämligen vara ett tecken på att man är deprimerad och då behöver man vård. 
 
 
3. Tid
 
Jag har inte tid att göra det jag egentligen vill göra. Så brukade jag alltid gå runt och säga till allt och alla. Nu när jag har barn borde jag ju rimligtvis inte ha tid med någonting, eller hur? Men så är det ju inte. Jag har ju tid till exakt det jag vill göra, allt handlar om prioriteringar. Självklart får man då välja bort något som man också tycker är roligt. Jag fick till exempel sluta i mitt band för att jag ville prioritera bloggen, mina vänner och träningen just nu. Men när man får mer tid igen så är det ju bara att börja sjunga i ett band då! Så tänker jag, tralala. 
 
 
Puss på er! 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

4 reaktion på “Att ta sig ur en svacka

 1. Jess

  Du är så klok och bra min fina Johanna <3 Du vet ju hur jag gör när jag är deppig? Duschar, rakar benen, lägger ansiktsmask, sminkar mig, parfymerar och tar på mig fina kläder och lyssnar på fin musik. Blir alltid gladare av att känna mig fin, även om vägen till att orka göra detta ibland är kämpig :) Och att sedan bjuda upp mig själv till dans i vardagsrummet är alltid lika pepp!
  Puss!

  Svara
  1. Retrolover

   Det är ju världens bästa tips det med! Skitbra grej det där. Jag brukar köra på ”fina underkläder” också. Fin under, gladare utanpå liksom! Puss saknar ihjäl mig efter dig

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>