Iron Man 3

Spoiler-alert för alla som har tänkt att se filmen! 
 
 
Iron Man 3 är precis som titeln låter den tredje filmen i Iron Man-filmatiseringarna med Robert Downey Junior i huvudrollen. Precis som numret antyder så är den också tredje bäst. Första Iron Man-filmen var hur bra som helst, andra handlade om en kille med en papegoja och tredje filmen handlade om…ja vad var det nu igen? 
 
Kort sagt: en film man glömmer bort. Dock var det två saker som irriterade mig så mycket att jag måste skriva om dem. 
 
Det första var att Iron Man tillbringade färre sekunder inuti sin dräkt än en TV-reklamsnutt. Istället lät han sina dräkter slåss för honom medan han försökte klara sig utan. Vad hände egentligen med Iron Man? Det kändes som att superhjälten försvann i den här filmen, kvar fanns inte så mycket annat än specialeffekter och en Transformers-vibb som inte gick att komma ifrån. 
 
Det andra var att Pepper äntligen klev ur sina klackar, räddade skiten ur Iron-Man-utan-dräkt, hade ihjäl storskurken och sedan fnittrande utbrast: ”Oh my God, that was really violent!” 
För inte kunde vi ha en cool hjältinna i slutet på den här filmen, tänkte regissören glatt. 
Varpå Robert Downey Junior sade:
”Åh Pepper, varför kan du inte alltid ha på dig sportbehå när du är hemma i vårt hus?” eller något flåsigt i den stilen. 
Och jag vill återigen spy på Hollywood och dess nervärderande kvinnoroller. Varför kunde inte Pepper fått visa lite jävlaranamma? Varför var hon tvungen att be om ursäkt för det och sedan direkt bli ett sexuellt objekt för Iron Man? Gah. 
 
Nej, Iron Man 3. En ljummen trea är allt vad du är, godkänd men inte mer. 
(Men kvällen var riktigt fin ändå, vår första dejt på evigheter. Och jag fick lösgodis, bara en sån sak kan ju göra en hur glad som helst!)
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>