Drömmen om en pinnsoffa

Åh vad jag önskar mig en retro pinnsoffa från Bröderna Wigells Stolfabrik. Modellerna heter Florida och Florett och ser likadana ut. Enda skillnaden att Florett är av formpressad teak. Pinnsoffan kom 1954, formgivare okänd, och är ca 130 cm lång. Storleksmässigt alltså helt perfekt för mitt lilla kök! 
 
Jag skulle helst vilja ha en pinnsoffa i modell Florida eftersom jag vill ha en i färg. Man kan såklart måla över Florett, men då förstör man ju den och eftersom det är en designsoffa så är det lite synd. 
 
Om du känner någon mammas mosters pojkväns pappa som säljer en pinnsoffa i en liknande modell så är jag jätteintresserad. Och om du skulle råka hitta någon i en butik eller på loppis så hojta gärna! Jag har tyvärr inte råd att köpa en riktig Wigellsoffa just nu (kostar ca 3000-4000, pengar som jag och K tänkte resa för inom kort). Hoppas på tur när jag besöker loppisarna i Skåne i sommar. En pinnsoffa ska jag bara ha!
 
Här kommer nu lite inspirationsbilder. Hur fin är inte denna soffa? 
 
 
 
Klicka på bilderna för att komma till källan! 
 
Translation: I’m in love with this sofa from Bröderna Wigells! Swedish design from 1954. 

3 reaktion på “Drömmen om en pinnsoffa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>