Han är det bästa som hänt mig

Som förälder har man många bra dagar. Vissa är till och med helt fantastiskt bra. Man är som förälskad i sin lilla bebis, inget annat är finare och det allra bästa man någonsin gjort är att få barn.

Sedan har man andra typer av dagar. Mindre bra sådana. De stressiga dagarna när allt svischar förbi och man undrar vart dagen tog vägen och om man hann borsta tänderna eller inte. De trötta dagarna när allt är dimmigt och koffein är livsviktig medicin för att orka. De besvärliga dagarna när ingenting går smidigt och tålamodet är lika bräckligt som en träkoja under en stormande orkan och eldsprutande drakar.

Till slut har man den värsta typen av dagar, när alla mindre bra dagar sammanfogas till en. När alla försök att göra knodden glad misslyckas. När man inte hinner med någonting, inte har sovit bra på evigheter och dagens kvot av tålamod raseras redan klockan nio på morgonen.

Då är det tur att de där fantastiska dagarna finns. Och att man får komma iväg då och då. Pausa. Andas. Slappna av. Äta en glass i solskenet. Läsa en tummad pocketbok på en filt. Jogga längs en upptrampad stig i skogen. Vara sig själv.

Och efter en timme eller två så börjar man sakna igen, tänka på hur fin bebben är och på hur den är det bästa som någonsin har hänt en. Alla kategorier.

/Johanna på en filt i en park

Translation: Click on the Google translate bar in the menu.

3 reaktion på “Han är det bästa som hänt mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>