Hetsiga morsan

Jag får ett enormt adrenalinpåslag när min lilla knodd börjar skrika. Trots att jag bestämt mig innan för att vara cool blir jag minst sagt hetsig. Lite såhär: 
”Ojojojoj Leo gråter, ta upp honom, ta nappen, sjung lite, klappa, pussa, MEN GÖR NÅGOT DÅ!” *hyperventilerar*
Igår fick jag verkligen en prövning. Det var dags för Leos första vaccination. Barnmorskan skulle sticka in två sprutor i hans fina små knubbiga lår. 
Självklart bestämde jag mig innan för att vara cool. Eller åtminstone spela cool. Jag hade honom i knät när han fick sin första spruta och jag tyckte inte att jag var speciellt nervös. Men tyvärr så kom adrenalinpåslaget i samma ögonblick som Leo började gråta. Och när barnmorskan stack hål på ett blodkärl skrek jag upphetsat:
”Han BLÖDER!”
Jag hetsade sedan runt i rummet med Leo i famnen och försökte desperat lugna ner honom på alla sätt. Med resultat att han inte alls lugnade ner sig såklart utan mest blev stressad av alla mina tappra försök. 
Efteråt fick han lite feber och nu sover han mest. Min lilla hjälte som fyller tre månader idag. Tur att han inte kommer ihåg sånt här i framtiden. Och tur att jag har tid på mig att bli en sån där cool morsa som säger:
”Äsch det där är bara ett litet skrubbsår med pyttelite blod, här ta ett plåster, det är ingen fara gubben, lek vidare du”. 
Om Leo skulle få ett skrubbsår nu så skulle undertecknad nämligen behöva lugnande tabletter. 
 
MVH/Johanna som behöver gå en kurs i att lugna ner sig
 
 
Translation: Click on the Google tranlsate bar. 

8 reaktion på “Hetsiga morsan

 1. BabyPeaches

  Det är tufft. Jag har ju en smula förberedelser i det där eftersom jag jobbar med barn men jag tror att det kommer att bli helt annorlunda när det är man skaffat egna, haha!

  you will be fine ;)

  Svara
 2. Madeleine

  Hej! Tänkte bara höra med dig, du färgade ju håret för några dar sen. Jag vill också gärna göra det, men ammar. Använde du ngn speciell färg? Vill så gärna färga håret men är rädd om det kan skada på ngt vis…
  Mvh madeleine

  Svara
  1. Retrolover

   Hej! Tänkte du på mitt blonda eller det rosa? Bleker gör jag hos min frisör Retroella, men den rosa toningen kommer från Loreal. Självklart skadar blekning håret, så om du är orolig så kanske du ska vänta till efter amningen. Mitt hår blev jätterisigt under graviditeten men en grym inpackning räddade det mesta. Fast jag fick klippa av över femton centimeter där jag hade en gammal hemmafärgning. Skriv igen om du har fler frågor! :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>