Min son är feminist

Ja, jag vet att Leo inte kan prata riktigt än, men jag tror att han är feminist. Varför skulle han inte vara det?
 
Jag kan lova er att inget barn vill känna att de måste uppfylla en roll. Patriarkatets påtvingade roller gör alla ont, både tjejer och killar.
Tjejer som lär sig att de måste ha rosa klänningar, tycka om att leka med Barbie och tidigt får höra att de borde vara söta, tysta och duktiga.
Killar som lär sig att riktiga män aldrig gråter, absolut inte leker med Barbie och inte heller håller på med kvinnosaker som smink, mode och hår. (Cimon Lundberg skrev en bra krönika om detta nyligen, läs den här). 
 
Leo vill få välja själv. Om han vill ha rosa, sminka sig och leka med Barbie – då kommer jag att låta honom göra det. Omvänt också såklart. Jag bryr mig inte heller om han vägrar leka med Barbie, älskar sport (helst inte AIK dock, kom igen nu för fasen Leo) och aldrig fäller en tår. Bara han känner att han får gråta, får ha vilka intressen han vill och framför allt får vara sig själv
 
Jag hoppas att patriarkatets påtvingade roller försvinner. För allas skull. Ingen ska behöva sätta på sig en mask. 
 
 
Translation: Watch this, it’s great. 

6 reaktion på “Min son är feminist

    1. Retrolover

      Tack fina du! Det kommer att fortsätta komma feministiska inlägg då och då, var så säker.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>