Mina bästa dejting-tips

 
Jag fick nyligen en kommentar av en läsare angående det här med dejting:
 
Har du några bra singeltips till oss Bridget Jones-tjejer som inte riktigt har koll på spelet? Framför allt, vad kan du råda oss som väntar på sms i onödan eller som hör av oss ständigt till en kille vi är intresserade av utan att få svar eller samma respons tillbaka? Och hur ska man få en kille att vilja ta en på allvar och inte bara som ett one-night-stand eller en fling? 

Vore intressant att veta vad du tycker/tänker kring frågan :) 

 
Tack för kommentaren, är lite smickrad över att få en så avancerad fråga. Även om jag inte ser mig som någon kärleksexpert så har jag dejtat en del, blivit dumpad, brutit en förlovning, gråtit ögonen ur mig för att någon inte ville ha mig och träffat pappan till mitt barn. Så jag tänkte att äsch, jag gör det! Jag skriver ner lite tips så andra slipper gå på samma nitar som jag, och mina vänner, har gjort. 
 
Denna text riktar sig till den som vill hitta något seriöst. 
Här kommer mina bästa dejting-tips!  
 
 
1) Var försiktig med sms. 
Sms kan vara något av det jobbigaste som finns. Det är lätt att skicka (i nyktert och onyktert tillstånd), lätt att överanalysera, lätt att ångra. Om du sedan inte får svar så kan det bli riktigt jobbigt. Frustration, magont och långa analyser om varför han inte svarar. Var försiktig med sms. Ring direkt istället, eller ha is i magen. 
 
2) Om du är intresserad – gör det tydligt. 
Ifall du vet att du är intresserad så gör det extremt tydligt. Det blir så mycket enklare när alla korten ligger på bordet. 
 
3) När du säger att du är intresserad – ta det varligt. 
Kanske kan låta självklart, men säg inte ”dina spermier, mina barn, comprende?”. Förklara att du är intresserad och vill dejta honom seriöst. Om han börjar slingra sig så vet du att han inte känner samma sak, och då får du tyvärr lägga ner projektet. 
 
4) Du vill mer än bara sex. 
Ni har setts några gånger, men hamnar bara i säng, inget mer. Inga mysiga filmkvällar, inga promenader, inga dejter, enbart sex. Du känner dig frustrerad eftersom du vill bli ihop, inte vara KK. Mitt tips är att vänta tills han hör av sig nästa gång. Du kanske får ett förslag i stil med: ”Hej, vill du komma hem till mig och titta på film/dricka te/ligga?” Svara t ex: ”Tack, men nej tack. Vill du träffa mig igen så får du bjuda ut mig, annars får du ha det så bra!” Hör sedan inte av dig igen. Ifall han är intresserad så hör han av sig och bjuder ut dig. Om han inte hör av sig så vet du var ni står.
 
5) Vet när du ska lägga ner. 
Om han inte behandlar dig schysst så är han inte intresserad. Om du inte får raka besked så är han inte intresserad. Om han inte hör av sig inom en vecka så är han inte intresserad. Det kan låta hårt, men läs det här inlägget om hur jag ser på saken. Det finns väldigt få människor som vågar säga ”jag är inte intresserad av dig”, så du får helt enkelt vara ärlig mot dig själv. 
 
 
6) Väldigt oortodoxt –  men dejta andra. 
Är ni inte exklusiva så har du full rätt att dejta andra under tiden. Och då kan du också utvärdera om det faktiskt är så att du gillar honom, eller bara gillar kärleken. Visst – träffar du mr Right och allt känns klockrent från början så kanske du inte vill dejta andra under tiden. Men det finns faktiskt inget som förbjuder det. 
 
7) Försök att ha roligt. 
Du har lämnat bollen hos honom och väntar på att han ska säga bu eller bä. Ge honom en vecka. Under tiden så kan du försöka ha så kul som möjligt. Träffa vänner, äta på din favoritrestaurang, träna, se en film, kolla fotboll, dansa – göra sånt du gillar. Om du sedan måste inse att du är dumpad så har du i alla fall inte haft en skitvecka ovanpå allt annat. 
 
8) Du får aldrig raka besked. 
Ifall han aldrig kan berätta för dig när han vill ses igen, om han inte kan göra planer, ifall han slingrar sig när du vill prata om er relation – dumpa honom. Han är inte intresserad och du slösar bort din tid. 
 
9) Ta första steget. 
Det finns massor av teorier som går emot detta, men jag menar på att det är viktigt att ni är kompatibla på alla plan. Vänta till femte dejten och sånt trams håller man väl inte på med längre? Självklart vill du inte att relationen ska handla om en enda sak, men du måste ju ändå testköra bilen så du vet ifall den är bra innan du köper den. Så ta första steget! 
 
10) Får han dig att känna dig som skit så är han skit. 
Kanske kan tyckas självklart också, men helt ärligt – ifall du inte känner dig som världens finaste tjej när du är med honom så har han inget i ditt liv att göra. Om han öppet håller på med andra tjejer medan ni dejtar, om alla hans komplimanger är av typen ”du skulle bli så himla fin om du tränade lite mer” eller om han på annat sätt drar ner dig – dumpa honom. 
 
 
Det var mina bästa tips! Känn er fria att hålla med/inte hålla med. Ni har säkert egna tips också, kommentera gärna i såna fall.
Självklart gäller dessa tips även omvänt kille/tjej, för homosexuella och transpersoner. Det var en tjej som kommenterade så därför skrev jag ur kvinnligt/manligt-perspektiv. 
 
Slutligen, några korta vett-och-etikett inom dejting:
- Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
- Är du inte intresserad, säg det. 
- Ta aldrig för givet att den andra ska betala. 
 
Lycka till med dejtandet! 
 
Translation: My best dating tips. Click on the Google translate bar in the menu. 

12 reaktion på “Mina bästa dejting-tips

  1. sara

    Tyckte det var jättebra tips Johanna! Kommer läsa denna flera gånger framöver, och behövde en liten ”guide” just nu ^^

    Svara
  2. Victoria

    Tack så jättemycket för inlägget! Det här kommer att bli min bibel nu när jag är i dejtingdjungeln. Ska försöka tänka mer ”retro” när det kommer till vissa saker som du nämnt;) Pussåkram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>