Något jag ångrar – Önskat inlägg

Det här inlägget är det första i serien där ni fick önska rubrikerna
 
Något jag ångrar är alla gånger jag har tvivlat på mig själv. Alla gånger jag har sagt till mig själv att jag inte kan, att jag inte törs och att jag inte klarar av. Jag kan visst, jag vågar och jag klarar av precis allt jag tar mig för. Och om jag nu skulle ”misslyckas” så klarar jag av det med.  
 
Jag är mycket för det här med personlig utveckling, det kan man säkert läsa mellan raderna på min blogg. En tro jag har är om jag inte utvecklas så går jag bakåt. Därför ser jag hela tiden till att ligga i utkanten av det jag klarar av. Inte så långt ut att jag ständigt går runt med panikkänslor, men tillräckligt långt ut för att jag ska vara lite rädd då och då. Att vara lite rädd är inget farligt. 
 
När mina rädslor dyker upp så analyserar jag dem. Vad är jag rädd för nu? Har det alltid varit såhär, eller är det något nytt? Vad tänker jag? Vad känner jag i kroppen? Varför måste det här hindra mig? 
 
Det är inte klokt ibland vad jag är rädd för saker som jag knappt vågar erkänna att jag är rädd för. Det där blir en dålig spiral, det hör ni ju själva. Jag vågar inte berätta för mig själv att jag är rädd, alltså tar jag inte tag i min rädsla. Jag vet ju att jag har ett inre alarm som tjuter högt varje gång jag erkänner att jag är rädd. 
 
”JASÅ ÄR DU RÄDD?” vrålar alarmet. ”DÅ SKA VI GÅ EMOT RÄDSLAN PÅ EN GÅNG!” 
 
Som tur är så dröjer det ofta inte alltför länge innan jag erkänner att jag är rädd. Det senaste var något så litet att jag var rädd för att måla om mina köksstolar. Men nu har jag gjort det, och vet ni vad? Jag är inte det minsta rädd för att måla om stolar längre. Såklart! 
 
Jag väljer att inte ångra saker jag gör. Det är mitt synsätt. Jag ångrar mycket hellre dumma saker jag gör än att ångra saker jag inte gör. På min dödsbädd vill jag inte ligga full av ånger över saker som jag inte gjorde, chanser jag aldrig tog och tillfällen jag missade. Det finns såklart tillfällen som jag redan har missat, men jag väljer också bort att ångra dem. För det enda jag kan påverka är ju nuet och därigenom framtiden. Vad som hänt är redan det förflutna. 
 
Jag tror hela mitt inlägg, som skrevs på fem minuter, kan sammanfattas med denna korta historia: 
 
Rädslan knackade på dörren, modet öppnade och ingen var där. 
 
Puss! 
 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

2 reaktion på “Något jag ångrar – Önskat inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>