Dag 02 – Min stad

Jag tror att alla som bor i Stockholm har något slags hatkärlek till staden. Själv avskyr jag Stockholm som allra mest på tunnelbanan klockan 07.56 mitt i vintern. När man står packad som en sill, kokhet på grund av alla vinterjackor och det är ungefär lika stor chans att få en sittplats som att vinna på lotto. 
 
Jag älskar Stockholm allra mest på sensommarkvällen. När det är barnbent-varmt, man hör pärlande skratt från uteserveringarna och Mälarens vatten ligger spegelblankt under alla broar. Då drabbas jag alltid av en häftig kärlek till den här staden, till alla drömmar jag uppnått och kommer uppnå, till alla jag älskar som bor här.
 
De där kvällarna vet jag bergsäkert att jag aldrig aldrig aldrig vill flytta härifrån. Någonsin. Att det är jag och Stockholm för alltid, hon är min största kärlek. Det var värt att lida sådär i vintras, för nu när det är sommar så lever hela staden upp. Nu struntar man i tunnelbanan och promenerar istället, hånglar i gathörnen, slå sig ner i parken med en glass, får fräknar på armarna, lämnar jackan hemma, träffar upp alla vännerna på Debaser och dansar hela natten. Allt lidande var värt, för nu är det sommar och sommaren tar aldrig slut. Tills den gör det. 
 
Stockholm. Jag vill göra slut på vintern och älska för evigt på sommaren. Min stad i ett nötskal. 
 
 

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min stad

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag skäms över

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min mat

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Det här året

 
Translation: Stockholm, my city. Click on the Google translate bar in the menu. 

4 reaktion på “Dag 02 – Min stad

 1. Cecilia | Hårdrockande feminist

  Stockholm är en fin sommarstad, men är nog för stort för mig. Men avskyr vintern, älskar sommar och höst. Våren går väl an. Känner att jag bor på fel sida av landet, upp vuxen utanför Kiruna.. Bor numera i Piteå och känner ”fan vad skönt att ha tagit sig söderut!”.

  Svara
  1. Retrolover

   Haha vad skönt att Piteå är söderut för dig! Då måste ju jag bo väldigt söder om dig? Har själv aldrig varit mer norrut än Luleå, men det var mitt i sommaren – och jag måste bara säga att Norrland mitt i sommaren var riktigt mäktigt.

   Svara
 2. Cecilia | Hårdrockande feminist

  Det är 5 mil mellan Luleå och Piteå. :) Jag bodde förut i Kiruna i fyra år, men är uppvuxen i Saivomuotka (23 mil från kiruna) som ligger mitt ute i ingenstans. Ja ååh vad det är vackert på sommaren i Norrland, med midnattssolen och allt (fast Luleå är liiite för långt söderut för att solen ska vara uppe hela natten tror jag) visst är det väl fint med norrsken på vintern också, men nä sommaren och hösten är mina årstider.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>