Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar bor i en förort till Stockholm i ett sånt därnt rosa kedjehus med en uteplats som de säger att de aldrig kan lämna eftersom den har kvällssol. Båda är riktiga livsnjutare, såna som helst inte anstränger sig i onödan, och om de skulle säga att nu åker vi på cykelsemester istället för solsemester så skulle jag dö av chock. 
 
De träffades i London på sjuttiotalet. Pappa hade en annan kvinna i knät, mamma dejtade fem karlar samtidigt men båda blev sådär självklart kära som man blir när man träffar rätt. Det tog ett bra tag för mamma att vilja ha barn, men eftersom pappa redan hade ynglat av sig så gjorde det inte honom något när mamma svor på att hon inte skulle bli just mamma. 
 
Men så fick mamma plötsligt lust vid 32 års ålder och till slut blev hon trebarnsmamma. Och en sån häftig mamma att det kan ni inte ana. En sån som ringer till skolan och ryter till fast man bönar och ber henne att inte göra det. (Fast i hemlighet är man tacksam för att hon vågade ställa krav och säga ifrån). En sån som vidareutbildar sig och blir färdig pedagog i femtioårsåldern. En sån som bestämmer sig för att ta körkort på sjön när hon är 60. Hennes devis har alltid varit att man kan om man vill, och det har jag fått från henne. Den där envisheten och målmedvetenheten och kreativiteten och drivet. 
 
Pappa är lika häftig han som fick vara med i curling-SM för seniorer  i vintras. Han är 75 år gammal men ser ut att vara 10 år yngre och beter sig som ännu yngre. Ringer man honom så kommer han alltid med verktygslådan och fixar, i alla väder. Han har skjutsat mig från Stockholm till Växjö, suttit uppe mitt i natten och lyssnat på långa tårfyllda monologer och alltid peppat mig att strunta i andra och vara mig själv. Han är precis lika envis, driven och målmedveten som min mamma, så ni kan inte ana hur mycket av sånt jag har i mig. 
 
Mina föräldrar. Älskarom. 
 
 

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min stad

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag skäms över

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min mat

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Det här året

 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

3 reaktion på “Dag 03 – Mina föräldrar

  1. Johanna

    Vilken härlig förklaring av dina fantastiska föräldrar, gav en helt underbar bild av dem. De måste ju bli så glada av att få läsa dina ord om dem.

    /Johanna (WithLove)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>