Man kan fixa pinup-frisyr och underhålla bebis samtidigt

 
Många är det som har frågat mig hur man egentligen orkar blogga som nybliven mamma. Är det inte en regel att man inte hinner med någonting när man har barn? 
 
Självklart är tiden knapp när man har knoddis. Självklart har jag dagar när jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter. Självklart är det jobbigt att jonglera alltihop - men det går, om man vill. 
 
Jag tror att det dels handlar om ett fantastiskt teamwork mellan mig och Kristofer. Vi släpper iväg varandra på saker, han får åka och repa med sitt band, jag får gå på bio med mina vänner, han får gå på bio med sina, jag får träna och så vidare. En annan del av vårt teamwork är att vi tar ansvaret olika nätter, och att den som har ”night duty” aldrig har morgonen. Vi låter varandra sova ut i omgångar, för att vi tänker att en trött föräldrer är bättre än två trötta föräldrar. 
 
Sedan tror jag också att det handlar om inställning och prioriteringar. Jag är inte perfektionist, alltså gör jag saker som kanske verkar konstigt för andra. Jag har varit hos Retroella två gånger sedan jag blev mamma och Leo följde med båda gångerna. Första gången ammade jag honom i frisörstolen medan Sarah/Retroella klippte mig. Sist blev han jättehungrig precis när Sarah skulle skölja ur håret, alltså fick hon hjälpa till att hälla upp ersättning och så gav jag honom flaskan medan Sarah tvättade mitt hår. Långt ifrån perfekt, men det fungerade bra ändå och Leo tog inte någon skada. 
 
Leo har följt med överallt. Vi har varit på Sivletto två gånger, promenerat över hela Stockholm, ätit på restauranger, bilat ner till Skåne, varit på grillfest, lyssnat på punkspelningar, doppat fötterna i havet, strosat i Nackareservatet, kollat in fina bilar på Wheels och åkt tunnelbana, buss, bil och pendeltåg. En annan sak som Leo har lärt sig är att gilla att vara i badrummet med mig. Medan jag målar eyeliner, fixar pinup-frisyrer och applicerar läppstift så underhåller jag honom med sånger, leksaker och dans. Jag prioriterar mig själv och honom samtidigt, vilket får vara rätt eller fel enligt andra, men är helt rätt enligt mig.
 
Här hemma har det aldrig varit så stökigt. Det syns inte på bilderna eftersom jag inte vill föreviga dekadensen, men det har aldrig varit skitigare – och det gör ingenting. Jag prioriterar inte det just nu, Leos och mitt välmående går före. Jag håller helt enkelt städningen på lägsta-nivån hela tiden, och det känns bra. Jag prioriterar mycket hellre att blogga, träffa kompisar och träna framför att städa. 
 
Innan jag fick Leo så undrade jag hur mycket livet skulle förändras. Sedan bestämde jag att det var jag som beslutade hur mycket livet fick förändras. Jag valde att ta in Leo i mitt liv istället för att ändra mitt liv efter honom. Han får följa med överallt, istället för att vi sitter inne. Vi leker massor, och ibland gör vi det samtidigt som jag gör annat. Jag har ammat samtidigt som jag har bloggat. Kristofer, som är en fantastisk pappa, tar hand om Leo medan jag får egentid eller får sova ut. Och det här funkar så himla bra för mig. 
 
Har livet förändrats då? Självklart. Det har blivit en miljard gånger bättre. Leo är världens finaste lilla knodd och han gör allt roligare. Och jag har klarat av att hålla fast vid det jag tror på och mår bra av. 
 
Jag är helt enkelt en sån mamma som fixar pinup-frisyren och underhåller mitt barn samtidigt. 
 
 
(På den här bilden sitter Leo strax till höger, utanför bild och jag leker med honom samtidigt som jag plåtar outfit-bild). 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

12 reaktion på “Man kan fixa pinup-frisyr och underhålla bebis samtidigt

 1. Cecilia | Hårdrockande feminist

  Har själv inga barn, men tror helt klart på att man inte kan ge upp allt vad man själv brukade vara bara för att man får barn. Krävs säkerligen mer energi än innan att göra allt, men det är nog helt klart värt det och man mår nog bättre själv att få göra sånt man gillar fast man samtidigt får ta hand om bebisen. :)

  Svara
  1. Retrolover

   Precis, en fråga om prioriteringar hela tiden. Men så värt det i slutändan, även om jag sitter uppe mitt i natten och svarar på bloggkommentarer, haha :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>