Skåne i mitt hjärta, del 1

Förra veckan åkte jag till Skåne med min lilla familj. Vi har en stuga på en relativt okänd strand i närheten av Båstad, så nära havet som det bara går att komma. Stugan är brun och smälter in i omgivningen så pass att när vi berättar att vi bor precis vid stranden så undrar folk ”Vadå? Vart någonstans?” 
 
Jag och K bilade ner med Leo som älskar att åka bil. Han sov nästan hela vägen och vaknade till först lagom till Halmstad. Den här bilden tog jag på dem när de stod och tittade ut över ett rapsfält i skymningen. Pappa och son. Mitt hjärta smälte. 
 
 
Vi kom iväg ganska sent, så någonstans mellan Ljungby och Halmstad så skickade min systers kompis Jenny den här bilden: 
 
 
Då höll jag på att förgås av längtan. Den där utsikten (bakom glaset) drömmer jag om resten av året. 
När vi kom fram så färgades himlen knallrosa av solnedgången. 
 
 
Dagen efter var det klassisk svensk sommar med regn + sol = regnbåge. Då såg det ut såhär. 
 
 
Plus liiite Instagram-filter då förstås. Som sig bör! 
 
 
Frukost i solen och sedan var det badväder. Vid elva-snåret sprang jag runt och försökte föreviga allt med vår lite finare kamera som vi hade med. Håll till godo, här kommer en bildkavalkad! 
 
 
Vi har haft stugan sedan före andra världskriget. Min mormor och morfar firade smekmånad här eftersom det inte gick att resa någonstans när det var krigstider. Jag knäppte den här bilden på deras bröllopskort. Fina, eller hur? 
Saknar dem så mycket. 
 
 
Såhär ser stugan ut utifrån. Gammal bild på min fina mamma från två år sedan. 
 
 
Det finns ingen annan plats i världen som Skåne för mig. I nästa inlägg om detta ska jag berätta lite mer om vad vi gjorde, förutom att bada och sola då förstås. Puss! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

10 reaktion på “Skåne i mitt hjärta, del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>