Skåne i mitt hjärta, del 3

Sista delen om semestern i Skåne. De sista två dagarna latade vi oss mest i stugan. 
 
Vi lade oss på heden i lä från vinden och lapade sol. 
 
 
Vi lagade pannkakor till lunch. När jag säger vi så menar jag mina systrar och Jenny, för nu hade min andra syster Ullis äntligen dykt upp! Hon bor i Norrköping, därför är hon inte lika ombloggad som Camilla. Och inte heller fastnade hon på bild denna gång, bu för det. 
 
 
Jag passade på att fota allt fint porslin jag kunde hitta i vår stuga. 
 
 
70-talsfint! 
 
 
Vi badade såklart flera gånger. Det var inte behagligt, eftersom det var ovanligt kallt i vattnet i år, men det var skönt efteråt. Jag fick ta min svarta bikini eftersom jag inte kan ha den rödprickiga bikiniöverdelen än. Längtar på ett sätt till amningens slut, men på ett sätt inte alls. 
 
 
Leo doppade fötterna i havet för första gången. Faktiskt första gången han badat på något annat sätt än inomhus. 

Han var sjukt skeptisk. Det kan ha varit för att det inte var sådär jättevarmt i vattnet, som det ju aldrig är i Sverige. Allra minst på västkusten. 

 
 
Leo blev så galet bortskämd hela resan. Det var alltid någon som lekte med honom och bar runt på honom varje sekund han var vaken. Jenny, Camilla, Ullis, mormor, morfar och sedan jag eller Kristofer. Leo-heaven helt enkelt.  Det var han värd! 
 
Vi var också förbi Affären affären (den heter så) och det var nostalgi på hög nivå. Affären affären öppnas varje sommar, drivs säkert inte alls med vinst men är mittpunkten på Segeltorpsstrand. Dit alla går om de vill veta något för där finns alla aktiviteter på anslagstavlan. Där vi satte upp vårt hemmagjorda plakat när vi var små om att vi hade satt upp en musikal hemma hos oss och att inträdet kostade en krona. Sedan stod vi på vår veranda och mimade till All Saints och Spice Girls. 
 
 
Något som inte kan beskrivas, men som jag ändå tänkte försöka visa, är alla vackra solnedgångar som Skåne bjuder på i augusti. Ingen är den andra lik, alla är likt snöflingor helt unika och lämnar ett vackert avtryck i sommarsjälen. 
 
Först har vi skymningen. 
 
 
Solnedgången. 
 
 
Den där sista posen lärde jag mig på åttiotalet av Mr Myagi. Den får avsluta en lång serie om Skåne och varför jag älskar denna plats. 
 
Puss! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

4 reaktion på “Skåne i mitt hjärta, del 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>