Retroporslin & loppisfynd

Här kommer mina två fynd som jag gjorde i Skåne. Ni vet, i den där hemliga ladan, vid den där hemliga vägen. Lyckan! 
 
 

Först en kanna av Rörstrand som jag bara föll för totalt. Den är märkt Beatrice, men jag har hittat väldigt lite information om den. Det roliga i kråksvängen är att det finns en annan porslinsserie från Rörstrand som också heter Beatrice och som är välkänd. Så vilken epok kommer denna ifrån? Ingen aning, men fin var den! 

 
 
Den påminner lite om Prunus faktiskt när jag tänker efter. Jag fick en massa Elsa Beskow-vibbar av min fina kanna och vill hälla upp mjölk i den och bjuda alla barnen i huset på bullar. 
 
Sedan köpte jag en Red Top ugnsform, också Rörstrand. Den tillverkades 1956-67 och den är designad av Marianne Westman.
 
 
Det svåraste med Red Top är att hitta locken intakta, så häromdagen fick jag för mig att jag hittade ett Red Top-lock till en kanna. Jag tror fortfarande att det locket kommer passa perfekt när jag väl hittar min kanna, om jag nu inte hittar någon med lock. Så fram till den dagen så sparar jag det där röda lilla porslinslocket! Alternativt om någon annan har en Red Top-kanna och vill ta sig en titt på locket så det får någonstans att bo. Ett ensamt porslinslock värker lite i hjärtat. 
 
 
Jag älskar att ugnsformen är Harlekin-mönstrat. Nu är bara frågan om jag kommer våga ställa in det i ugnen eller om det mer kommer bli ett fint uppläggningsfat när vi har fest nästa gång. 
 
Finfina loppisfynd! Längtar redan till nästa loppisrunda. 
 
Translation: Vintage porcelain finds! 

2 reaktion på “Retroporslin & loppisfynd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>