Dag 13 – Den här veckan

Jag brukar väldigt sällan vara detaljerad om mitt vardagsliv. Men eftersom jag gör en bloggutmaning just nu så kommer en redogörelse för vad jag gjort den här veckan! Ni som gäspar av sådana här utlägg får helt enkelt scrolla vidare i bloggen. 
 
Måndag:
Lunchade med min kompis Malin och pratade om allt och inget. Fasen vad jag gillar den tjejen. På kvällen bjöd Kristofer mig på min årliga surprise. Han har kommit på att det är roligare att ge bort upplevelser än presenter (håller med), så en gång om året bjuder han mig på en överraskning. Vi har redan sett en Batman-show i Globen, Ljust & Fräscht och Ricky Gervaise. I måndags var vi på Rival och såg Henrik Schyffert och Björn Gustafsson. Schyffert hade tydligen sprungit något lopp och Gustafsson hade fått hjärnskakning så ingen var i högform, men det var riktigt bra ändå. Mest på grund av Schyffert, tycker han är briljant. I ett annat liv så hänger jag med Schyffert varje dag och inflikar smarta saker som han gör sketcher av. 
 
Tisdag: 
Jag träffade upp Mette (som jag nyligen lärt känna) och åkte till Gustavsberg för att titta på andrahands-sorteringen av Berså. Kom hem med en ny vän och två fina assietter. Alla mina kaffekoppar och äggkoppar är original, men tallrikarna är repro. Anledningen är enkel: de nyproducerade kan man nämligen diska i diskmaskin! 
 
Bild på ena assietten. Det där lilla vita märket gör att de inte kan sälja för fullt pris. Hurra för det säger jag!  
 
Onsdag:
Leo vaccinerades så vi gjorde inga planer alls eftersom han blev lite sänkt sist. Det slutade med att jag och K storhandlade, väldigt Svensson-aktigt. 
 
Torsdag:
Jag och min kompis Petronella bestämde träff innan vi skulle till BVC för sovprat. Men som vanligt så ville barnen något annat än vi, så vi hann inte träffas innan klockan ett. Sovpratet innehöll inga överraskningar, Leos rutiner kring sömn har suttit länge och nu väntar vi bara på att han ska vilja sova hela natten. Efteråt gick jag och Petronella in till Lindex, shoppade fina Littlephant-kläder till våra knoddar och tog en kaffe på en solig bänk. Lattemorselivet är underbart! 
 
Fredag: 
Mette bjöd över mig och Leo på pannkakslunch och fika. Hur mysigt som helst! Leo ålade två meter, jag var stolt som en tupp. Men som vanligt när det gäller hans utveckling så gör han något sådant så man häpnar, för att sedan inte göra om det på en vecka eller två. Och sen gör han det jämt jämt jämt så man bara ”jaha, nu vände han på sig igen”. Haha! 
Jag och Mette avslutade dagen med att gå på loppisar och jag hittade äntligen en byrå från 50-talet i ekfanér med metallbeslag på benen. Jag har letat efter en sådan till rätt pris i säkert 10 år. Dog, blev tvungen att köpa (trots att vi egentligen inte har plats) och fick sedan be min far att hjälpa mig hämta byrån eftersom Kristofer inte kunde.
 
Lördag:
Åkte hem till mina föräldrar och mötte upp min pappa som hjälpte mig hämta byrån. Gick sedan på Bakluckeloppisen i Täby med min mor där vi gjorde fantastiska fynd. Ska visa vid ett senare tillfälle, men den här helgen kan officiellt kallas för FYNDHELG.  
På kvällen sov Leo borta för första gången sedan han föddes. En kompis fyllde nämligen år och Kristofer hade spelning på födelsedagsfesten med sitt band Komposters. Därför bestämde vi oss för att låta Leo sova borta, för vi insåg att vi nog inte skulle vara hemma förrän tidigast halv två när spelningen var slut. 
Metin heter födelsedagsbarnet och han har de bästa hemmafesterna av alla jag känner. Liveband i vardagsrummet, barn och vuxna som dansar i alla hörn och bjudsprit för er som gillar starka saker. Vi kastade in handduken vid halv tre-tiden (småbarnsföräldrar, ni vet) men det var folk som festade till åtta på morgonen. 
 
Bild från festen, lånad av festdeltagare. 
 
Söndag: 
Först skyndade vi upp för att hämta Leo som knappt hade märkt att vi var borta. Mitt hjärta stannade lite över hur söt han var och jag bebisgosade järnet hela dagen. Mot kvällen hade jag och K hemmamys och min syster Camilla kom över. Vi såg Die Welle, en tysk film där en lärares experiment för att demonstrera för sina elever vad en diktatur innebär går överstyr. Helt galet bra film, tänker låta Leo se den när han är tillräckligt gammal, mest för att min stora skräck är att han ska hamna i ett sånt där macho killgäng som hetsar varandra att klättra under Västerbron på fyllan. Sedan kom Metin över, han som hade festen igår, och så snackade vi lite om gårdagen, festivalminnen och allt möjligt. Efter midnatt gick jag och lade mig och killarna hängde kvar i vår soffa. 
 
Sammanfattning:
En helt galet rolig vecka! 
 
Translation: My week. Click on the Google translate bar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>