Retrolovers Stockholms-guide

En läsare frågade nyligen om jag inte kunde skriva en Stockholms-guide över mina favoritställen. Jag har fått vara skoningslös mot mig själv och bara välja tre favoriter per kategori. Merparten ligger på Södermalm vilket gör det hela enklare eftersom det är promenadavstånd. Alltså slipper man åka tunnelbana mer än nödvändigt. 
 
Här kommer Retrolovers Stockholms-guide över mina favvoställen där du kan shoppa och uppleva retro, rockabilly och vintage! 
 
Rockabilly/retro shopping
 
Malmgårdsvägen 16-18, Södermalm.
 
 
Ett självklart besök är rockabillykedjan Sivlettos butik på Malmgårdsvägen. Leo ha redan varit på Sivletto två gånger, tack vare att den snälla personalen öppnar garaget så man kan ta in barnvagnen om man ber dem. Här kan du shoppa loss, fika, klippa dig och tatuera dig på samma ställe. Perfekt!  
 
Katarina Bangata 33, Södermalm. 
 
 
Denna fina butik var omnämd i boken Stockholm Retro, och av en god anledning. Otroligt sött inredd och massvis av fina klänningar och saker som man inte vill missa. 
 
Bondegatan 34, Södermalm. 
 
 
Gillar man retro, kitsch och nostalgi så måste man besöka Cocktail. Flamingos till trädgården, plåtrobotar och pinups i mängder. 
 
Vintage shopping
 
1. Beyond Retro Åsögatan
Åsögatan 144, Södermalm. 
 
 
Det finns tre Beyond Retro i Stockholm – en på Drottninggatan vid centralen, en vid Zinkensdamm och en på Åsögatan. Alla är bra, men eftersom vi redan är på ”SoFo” så tycker jag att vi besöker Åsögatan. Här har jag hittat fantastiska fynd genom åren, bland annat min senaste sailorklänning. 
 
Bondegatan 48, Södermalm. 
 
 
Second hand blandat med vintage, säljes av Lisa som är en av de trevligaste butiksägarna du har mött. Kunnig är hon också, och om du frågar så plockar hon fram det du letar efter. Här hittade jag bland annat min gula vintage-klänning från 50-talet med tillhörande bolero. Fantastiskt fynd! 
 
3. Repris
Bondegatan, Södermalm. 
 
 
Repris är en relativt okänd vintagepärla som ligger på Bondegatan, precis bredvid Lisa Larsson Second hand. Där har jag bland annat hittat min vita klänning och den röda kappan. 
 
Restaurang & Bar
 
1. Marions Gastro Diner
Kungsgatan 37, Vasastan.
 
 
Bowlinghall som verkligen osar 50-tals diner. Otroligt kul att bowla! Finfina glassdrinkar, massa ätbart och härlig rockabillykänsla. 
 
Folkungagatan 84, Södermalm. 
 
 
 
Stockholms största rockabilly-hak. Väl värt ett besök bara för att titta på folk, men har även restaurangdel där man kan äta massvis av vitlök. 
 
Birkagatan 10, Vasastan. 
 
 
Gillar du Tiki? Då rekommenderas Tiki Room där du kan njuta av exotiska rätter och klassiska tropiska drinkar i skön polynesisk miljö. 
 
Hoppas du gillade min guide, och att ni andra också gjorde det! 
 
Translation: My rockabilly Stockholm-guide of things to do and places to visit. Click on the Google translate bar.  

11 reaktion på “Retrolovers Stockholms-guide

 1. Johanna

  Vilken toppen guide du gjort, nu måste jag bara åka ner & göra Sthlm med mina väninnor i ren rockabilly anda en helg.

  Svara
 2. Stumpan

  Tusen tack för en superbra guide! Nu kan jag låtsas inför sambon att jag är hemskt bekant med Stockholms vintage-pärlor när vi åker dit. Och hoppas på att fynda snygga kläder inför hösten såklart :) Tack igen, du e bäst!

  Svara
 3. Rebecca

  Jättebra tips! Och lite pinsamt att jag bor på Skånegatan men inte varit på så många av ställena, dock kan jag skylla på att jag undviker dem pga tunn plånbok och frestelserna där haha :P

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>