Sminkguide: Måla röda läppar

 
När man målar röda läppar så gäller samma sak som när man lägger en bas – underlag. Gärna foundation först ifall du följer min tidigare sminkguide: Hur jag lägger min bas. Eller så kan du bara använda läppennan som jag visar nedan.
Du börjar med att måla konturerna av dina läppar med en vässad läppenna. 

 
 
Alla har väl hört sminktipset ”måla utanför läpparna med läppennan så ser dina läppar större ut”. Det fungerar, men bara till en viss gräns. Måla inte tre centimeter utanför läpparna och tro att du ska få dollface-mun för det fungerar inte riktigt så. Fast några millimeter kan man fuska. 
Glöm inte att dra läppennan hela vägen in mot mungipan. Det kommer göra att läppstiftet håller sig bättre på plats men också att dina läppar ser hela, och inte halva, ut. 
 
 
När du har målat konturerna så fyller du i hela läppen med läppennan. Dra små tunna sträck tills det ser ut som att du redan har läppstift på dig. Det här kommer att utgöra en mycket bra läppstiftsbas. Det gör att läppstiftet till exempel inte blöder ut i de små fina vecken runt munnen så man ser spräcklig ut. 
 
 
(Pst! Visst är jag sjukt lik Kate Winslet på den här bilden? Har ingen aning om hur det gick till – är ju inte alls lik henne egentligen). 
 
Kom ihåg symetrin när det kommer till läpparna. Det är något jag nördar ner mig i när det gäller min sminkning – symetri. Till exempel att eyelinern på höger öga ska se likadan ut som vänster, att amorbågen ska se symetrisk ut och att ögonbrynen ska vara lika tjocka. 
 
 
Till sist så applicerar man läppstiftet. Jag brukar lägga på läppstift, bita på en bit papper, eventuellt pudra lite och sedan applicera läppstift en gång till. Då sitter det oftast som berget.
Ifall man har ett glansigt läppstift och vill ha en mattare finish så är puder grejen, om man vill ha en blankare finish med ett matt så kan man lägga på lite läppglans. Om man vill ha ett mörkare läppstift så kan man faktiskt använda lite ögonbrynspenna på läpparna och blanda upp. Så gjorde jag nyligen med det här läppstiftet när vi skulle på 20/30-tals maskerad. Dagens budget-tips! 
 
 
Jag valde att behålla glansiga läppar. Läppstiftet heter Perfect Moisture Lipstick och är från Isadora i nyansen Summer Red. Läppennan har jag tappat bort tyvärr, och minns inte vilket märke det var. Men jag tog bara den rödaste nyansen jag kunde hitta och det fungerade perfekt. 
 
Puss! 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

5 reaktion på “Sminkguide: Måla röda läppar

  1. Johanna

    Tack för tipset om ett bra läppstift, skulle verkligen behöva ”lära” mig använda läppstift men jag känner mig alltid så kletig om läpparna så då blir det mest läppglans.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>