Dag 19 – Detta ångrar jag

På samma sätt som att jag har valt bort att skämmas, så väljer jag också att inte lägga energi på att ångra mig. Förstå mig rätt nu, självklart vill jag jättegärna ta tillbaka en massa dumma saker jag sagt och gjort. Självklart har jag betett mig på sätt som verkligen inte är okej för mig. Men samtidigt så har hela den där promenaden genom ökenlandskap och kloaker fulla av skit……..faktiskt lett mig hit.
Hit. Här och nu där jag aldrig har haft det bättre. Aldrig varit såhär lycklig, harmonisk och avslappnad i hela mitt liv. Även om vardagen såklart går upp och ner så kan jag flytta perspektivet och se på helheten, se allt ovanifrån. Och då ser jag bara hur otroligt lyckligt lottad jag är på alla sätt.
Det enda jag ångrar idag är att jag sårat andra människor. Men ifall jag inte hade blivit osams, gjort mig ovän eller blivit dumpad så hade jag kanske inte varit på den här platsen idag. Vem vet? Ifall jag skulle kunna backa tillbaka bandet så skulle jag självklart göra det annorlunda, bete mig bättre, och jag vill gärna gottgöra att jag sårat andra. Men jag har ingen tidsmaskin och kan inte backa tillbaka bandet. Därför är det bättre att jag lägger energin på att inte göra om mina misstag hellre än att ångra de misstag jag redan gjort. För det är ju så det är, ånger handlar om det förflutna och rädsla handlar om framtiden. Båda låser fast dig i en tid som inte är nu. Min filosofi är att vara här och nu och försöka göra det bästa av det. Alltså lägger jag inte energi på att i tankarna resa tillbaka i tiden och ändra saker som inte går att ändra.
Här och nu är ju allt jag har, så varför skulle jag vilja vara någon annanstans?

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min stad

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag skäms över

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min mat

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Det här året

Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>