Dag 21 – Ett annat ögonblick

Jag har tidigare skrivit om ett ögonblick i mitt liv, det här är ett annat.
När jag var 17 år så fick jag ett gitarrhäfte i födelsedagspresent av mina föräldrar. Ett sånt där häfte som tydligt visar hur man ska sätta fingrarna på gitarren för att kunna spela. Jag minns fortfarande känslan, som att jag hade fått nyckeln till Pandoras ask. Tyngden av gitarren i mitt knä, mina osammarbetsvilliga fingrar som jag tvingade till underkastelse, blicken på gitarrhäftet och hur högerhanden långsamt drog på strängarna för att skapa ljud.
Den första låten som jag kände igen i häftet var Proud Mary, och det var den första låten jag spelade. De tre första ackorden jag lärde mig var em, G och D. Jag satt där hela dagen, förhäxad av detta nya och timmarna bara flög. Jag märkte inte att mina känsliga fingertoppar hade börjat få sår av gitarrspelandet förrän blodet färgade strängarna röda.
Ett ögonblick i mitt liv som sedan blivit till flera. Jag har alltid kunnat vända mig till musikens drömland och spelat bort verkligheten. Vid flera tillfällen har jag tänkt att jag bara ska spela lite innan jag går och lägger mig, för att sedan kolla på klockan och upptäcka att läggdags har kommit och gått och nu är det snart soluppgång.
Så nu vet ni. Gitarren på alla outfit-bilder är alltså min, en gåva från Kristofer. Sedan Leo kom har jag inte spelat många timmar, men suget har kommit och snart så sitter jag nog där igen. Spelar bort en timme eller två.
Musikens drömland finns alltid där, bara en fingerknäppning bort.
gul vintageklänning

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min stad

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag skäms över

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min mat

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Det här året

Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>