Det finaste jag vet!

Här kommer en lista på det allra finaste jag vet. 
 
Finaste klänningen? 
 
Min vintageklänning i duvblått från Fiffis vintage. Hoppas jag hittar massor av tillfällen att använda den på! 
 
 
Finaste tatueringen? 
 
Jag tycker verkligen om Sabina Kelleys tatueringar. Färgglatt och kitschigt! 
 
Finaste porslinet? 
 
Jag älskar retroporslin och absoluta favoriten är såklart Berså av Stig Lindberg. Annars gillar jag bland andra Red Top och Picknick – båda av Marianne Westman. Och Zebra såklart, klassiker. 
 
 
Finaste platsen? 
 
På sommaren vid den där stranden jag älskar när vågorna rullar in och måsarna skriker. Skåne i mitt hjärta.  
 
Finaste rummet? 
 
Mitt finrum just nu är köket. Får jag bara ett nytt (okej, helst gammalt) köksbord så ska jag vara hejdundrande kalasnöjd länge, jag lovar. 
 
 
Finaste filmen? 
 
Garden State. Se den! 
 
Finaste outfiten? 
 
Jag har (som ni vet) en förkärlek för rockabillyinspirerade outfits med bandana som pricken över i:t. 
 
 
Finaste låten? 
 
Åh så svårt. Jag tror jag väljer min favorit av Simon & Garfunkel – The Only Living Boy in New York
 
Finaste minnet? 
 
Leo. 
 
Finste saken? 
 
Min lilla mini-Triett kakburk. Så söt att jag får tandvärk! 
 
 
Finaste boken? 
 
Harry Potter-böckerna, speciellt bok 4, 5 och 6. Läser dem igen just nu och kommer nog alltid att läsa om dem. Det finns inget bättre än att knacka på dörren till Hogwarts och få stanna där en stund. 
 
Finaste listan? 
 
Den här såklart! Låna den gärna (men kom ihåg att länka hit), eller kommentera så får jag veta vad just du tycker är finast. Så sprider vi små energikickar med fina saker i höstmörkret. Puss! 
 
Translation: A list of the nicest things I know. 

14 reaktion på “Det finaste jag vet!

 1. Sara Jansson

  Hejsan!
  Jag blir så inspirerad av din blogg och vill gärna utveckla min stil från mörka kläder till härliga färger och fina tyllklänningar. Problemet är att jag är fattig student, så har inte sådär jättemycket pengar att spendera. Jag har pennkjolar i allt från svart till grönt, vippiga kjolar, magtröjor och lila doctor martens men undrar hur man får till den där rockabilly/vintage-känslan? Har du några tips på det där lilla extra som gör så mycket?
  Tack!!

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad glad jag blir för din kommentar! Jag ska absolut dra ihop ett inlägg om hur man kan få till stilen med enkla små knep. Ett sånt inlägg kommer i början av nästa vecka. Häftigt att du vill utveckla din stil, såklart du ska göra det! Pepp och massa kramar!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>